Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Παίρνει μπρος και η Δ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας. Την περασμένη Παρασκευή  υπεγράφη στο Υπουργείο Οικονομικών η δανειακή σύμβαση μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για το προπαρασκευαστικό στάδιο της υπό αναφορά φάσης, η οποία θα καλύψει τις περιοχές Αραδίππου, Λιβαδιών, Ορόκλινης και Πύλας.

Το ύψος του δανείου ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από εγγύηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δάνειο υπέγραψε εκ μέρους του ΣΑΛ, ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Βύρας, παρουσία και του γενικού διευθυντή του ΣΑΛ Άγγελου Χατζηχαραλάμπους.

 

Σε πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας εν’ όψει του 2024. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι τη νέα χρονιά οι δημοτικές υπηρεσίες αναμένεται να ενσκήψουν περισσότερο σ’ έργα τα οποία απαιτούν περισσότερη δουλειά, όπως είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, από το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, στην οδό Κιλκίς, μέχρι την οδό Αγίου Νεοφύτου, όπου ανακαλύφθηκε το σπουδαίο ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή.

 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που είναι σ’ εξέλιξη ή που έχουν προκηρυχθεί, ανέφερε ότι τέλη ερχόμενου Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης των προσόψεων στα κτήρια επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ευρύτερη συντήρηση του χαμηλού παραλιακού πεζόδρομου αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διάβρωσης.

Περίπου την ίδια περίοδο θα ολοκληρωθεί το Πάρκο Καλλιτεχνών στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας ενώ προχωρούν κανονικά οι εργασίες για την κατασκευή ακόμα τριών πάρκων, του Σαλίνα, του Παττίχειου και του πάρκου που γίνεται στον οικισμό Τσιακκιλερό.

Στον χώρο όπου δημιουργείται το Πάρκο Σαλίνα προχωρεί και η ανακαίνιση της πρώην κατοικίας του αστυνομικού διευθυντή. Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας έχει προκηρύξει πρόσφατα προσφορές, για κατασκευαστικά έργα σε σχέση με την ανάπλαση και ενοποίηση των πλατειών Αλκής και Ακρόπολης καθώς και για την Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό εμπορικό κέντρο.

Όσον αφορά τον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης που δημιουργήθηκε απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας ο Α. Βύρας είπε ότι αύριο ο εργολάβος θα παραδώσει επίσημα το έργο, το οποίο θα είναι χωρητικότητας περίπου 100 αυτοκινήτων.

Επίσης αποκάλυψε ότι προγραμματίζεται ακόμα ένας μεγάλος, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης δίπλα από το ξενοδοχείο «Όπερα», στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, χωρητικότητας 100 πλέον θέσεων.

Για την κατασκευή του νέου δημοτικού μελάθρου ευγηρίας, ο Δήμος Λάρνακας πρόκειται να υπογράψει το συμβόλαιο με τον εργολάβο τον Ιανουάριο. Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται ν’ αρχίσουν Μάρτιο ή Απρίλιο του 2024.

 

 

 

Send this to a friend