Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν ήταν εγκληματική ενέργεια η φωτιά στη μαρίνα Λάρνακας
Δεν ήταν εγκληματική ενέργεια η φωτιά στη μαρίνα Λάρνακας

Δεν ήταν εγκληματική ενέργεια η φωτιά στη μαρίνα Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν έχει καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στα τρία σκάφη αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας, η τριμελής ερευνητική επιτροπή που όρισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποίασε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, προέβη σε εξετάσεις στα εναπομείναντα κομμάτια των κατεστραμμένων σκαφών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Σπύρο Χρυσοστόμου, το ενδεχόμενο της κακόβουλης ενέργειας έχει αποκλειστεί, καθότι από τον έλεγχο που έγινε στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα στη μαρίνα, διαπιστώθηκε ότι κανένας δεν πλησίασε τα σκάφη πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ότι απέμεινε από τα κατεστραμμένα σκάφη μεταφέρθηκε στην ξηρά για σκοπούς έρευνας, αλλά λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής, αλλά και του γεγονότος ότι κάποια κομμάτια από τα σκάφη έχουν βυθιστεί, οι εξεταστές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα αναφορικά με τα αίτια.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 1.30 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης για πυρκαγιά σε τρία σκάφη αναψυχής που ήταν ελλιμενισμένα στη μαρίνα. Αρχικάανταποκρίθηκε με δύο οχήματα, αλλά στη συνέχεια ενισχύθηκε με ακόμα δύο.Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ οι κίνδυνοι επέκτασης της φωτιάς και σε άλλα σκάφη ήταν μεγάλοι, διότιη σύνθεση των υλικών των σκαφών που καίγονταν, δηλαδή το fiberglas, είναι παράγωγο πετρελαίου.Με την βοήθεια της διεύθυνσης της μαρίνας και ιδιωτικής εταιρείας, δύο σκάφη που καίγοντανμεταφέρθηκαν έξω από τη μαρίνα, προκειμένου ν’ αποφευχθεί περαιτέρω επέκταση της φωτιάς.Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έγινε κατορθωτό τα σκάφη να μεταφερθούνστον λιμενοβραχίονα, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 4 το απόγευμα.

Τραυματισμοί δεν υπήρξαν, αλλά οι ζημιές είναι τεράστιες σε δύο μεγάλα και πολυτελή σκάφη αναψυχής.Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Marina κάνει λόγο για επιτυχημένη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, οποία ξεκίνησε από ένα ιδιωτικό ελλιμενισμένο σκάφος, αλλά λόγω των εύφλεκτων υλικών και των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε σε άλλα δύο γειτονικά σκάφη. Ακολούθησε η κατάσβεση της φωτιάς σε ένα από τα τρία σκάφη και η ρυμούλκηση των άλλων δύο σε ασφαλή περιοχή εκτός μαρίνας.

«Η άμεσηκαι αποτελεσματική ανταπόκριση του προσωπικού της μαρίνας βάσει του Σχεδίου Πυρόσβεσης της, σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις αρχές ασφαλείας, απέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης, ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από το χώρο με ασφάλεια», τονίζει η Kition. Πάντως, από πλευράς ιδιοκτητών άλλων σκαφών στη μαρίνα έγιναν αναφορές ότι η υφιστάμενη μάνικα δεν έφτανε για να κάνει κατάσβεση στο σημείο της πυρκαγιάς.

Send this to a friend