Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε συναγερμό τέθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία χθες το μεσημέρι, μετά από πληροφορία για φωτιά σε σκάφη στη μαρίνα Λάρνακας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις για κατάσβεση, με τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας να ανταποκρίνεται με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς θα γίνουν σήμερα καθώς και εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει ρύπανση της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή,

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ένα σκάφος και επεκτάθηκε αστραπιαία στα υπόλοιπα δύο.

Τα δύο σκάφη μεταφέρθηκαν, μακριά από τη μαρίνα Λάρνακας ενώ ο χώρος εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Στον χώρο έσπευσαν ασθενοφόρα και Δυνάμεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού.

Τα δύο σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το τρίτο υπέστη εκτεταμένες ζημιές με το συνολικό κόστος της ζημιάς, σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά το €1 εκατομμύριο.

 

Ο Δήμος Αθηένου για έκτη συνεχή χρονιά, βραβεύθηκε με δύο έργα του με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου».

Συγκεκριμένα συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2023 και έχει βραβευθεί  για το έργο «Επαναχρησιμοποίηση οικολογικού μολυβιού με σπόρους», στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» και το έργο  «Συνεργασία μαθητών του Γυμνασίου Αθηένου και των ενοίκων της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου για τη δημιουργία λαχανόκηπου και Συνεργασία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ με παιδιά του Νηπιαγωγείου για δημιουργία ανθοδόχων», στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση».

Με τη βράβευση αυτή «ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 6η συνεχή χρονιά. Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, καλλιέργειας περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και σύζευξη μεταξύ των γενεών».

Σημειώνεται ότι «η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στις 31 Ιανουαρίου 2024 και η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη».

 

 

Send this to a friend