Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία του Περιφερειακού Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού εξήγγειλε ο νυν Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου. 

Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η δημιουργία νέου περιφερειακού Δήμου με την ενοποίηση του Δήμου Δρομολαξιάς- Μενεού και των Κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για το σύνολο των δημοτών της περιοχής».

Προσθέτει πως «με εχέγγυο την μέχρι σήμερα εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αξιοπιστία, τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια, με σεβασμό και συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους δημότες του νέου Δήμου, ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δημάρχου.

 

 

Επίσης χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία του διαμερίσματος Βορόκληνης και ο Νεόφυτος Φακοντής, ο μέχρι σήμερα κοινοτάρχης, Ορόκλινης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, ζήτησε την στήριξη των συνδημοτών του στην ανεξάρτητη, υπεροκομματική υποψηφιότητά του.

 

Ο Δήμος Αθηένου για έκτη συνεχή χρονιά, βραβεύθηκε με δύο έργα του με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου».

Συγκεκριμένα συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2023 και έχει βραβευθεί  για το έργο «Επαναχρησιμοποίηση οικολογικού μολυβιού με σπόρους», στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» και το έργο  «Συνεργασία μαθητών του Γυμνασίου Αθηένου και των ενοίκων της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου για τη δημιουργία λαχανόκηπου και Συνεργασία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ με παιδιά του Νηπιαγωγείου για δημιουργία ανθοδόχων», στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση».

Με τη βράβευση αυτή «ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 6η συνεχή χρονιά.

Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, καλλιέργειας περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και σύζευξη μεταξύ των γενεών».

Σημειώνεται ότι «η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στις 31 Ιανουαρίου 2024 και η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη».

 

Send this to a friend