Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χ. Ορφανίδης: Παρέμειναν υποσχέσεις η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα
Χ. Ορφανίδης: Παρέμειναν υποσχέσεις η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα

Χ. Ορφανίδης: Παρέμειναν υποσχέσεις η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα

 

 

Δυστυχώς για τη δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα δόθηκαν υποσχέσεις, οι οποίες παρέμειναν στις ανακοινώσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος είπε ότι οι τοποθετήσεις και οι αναφορές του για το θέμα ήταν δεκάδες- αν όχι εκατοντάδες- και το να ανησυχεί κάποιος και να επικρίνει γιατί δεν υλοποιούνται οι υποσχέσεις δεν είναι κακό, αντίθετα, αποτελεί μοχλό πίεσης.

Μιλώντας κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024, ο κ. Ορφανίδης είπε πως «οποιοσδήποτε αναφερθεί σε κάτι διαφορετικό είναι απλά γιατί παραμένει χειροκροτητής στις υποσχέσεις και η ιστορία δεν τους δικαιώνει απλά αρέσκονται σε ευχολόγια για να είναι αρεστοί», προσθέτοντας πως «κατά το τρέχον έτος δόθηκαν ξανά υποσχέσεις και δηλωνόταν από τον νυν Πρόεδρο ότι θα υπήρχε υπουργική απόφαση για τη δημιουργία αυτών των σχολών».

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη «βούληση δεν σημαίνει απόφαση» και για τον ίδιο όπως ανέφερε «σημασία έχει η υλοποίηση του έργου».

 

Σε σχέση με το Αλιευτικό καταφύγιο της Λάρνακας, ο κ. Ορφανίδης έκανε λόγο για «επιμονή» του Τμήματος Αλιείας σε διαδικασίες «αναποτελεσματικές», αφού η εκβάθυνση κάθε λίγα χρόνια του Αλιευτικού καταφυγίου στη Λάρνακα εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι ο τρόπος που γίνεται είναι χωρίς αποτέλεσμά μιας και θα φανεί ότι εντός ελαχίστων μηνών η άμμος θα συσσωρευτεί ξανά.

Είπε ότι θεωρεί τη διαδικασία «σπατάλη δημοσίου χρήματος», σημειώνοντας πως «όλοι γνωρίζουν ότι η μόνιμη λύση ότι είναι η επέκτασή του βραχίονα, ωστόσο, κανείς δεν κάνει τίποτα».

Αναφορικά στην έλλειψη στελέχωσης σε τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο κ. Ορφανίδης είπε πως η απόφαση όταν κτιζόταν η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου θα περιλάμβανε δημιουργία Καρδιολογικού Επεμβατικού Τμήματος, ωστόσο, σημείωσε «ως δια μαγείας αφαιρέθηκε».

Όπως ανέφερε η έλλειψη στελέχωσης του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, του Τμήματος Αιμοκάθαρσης, των Μικροβιολόγων, των Αναισθησιολόγων, των Καρδιολόγων και άλλων ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δημιουργούν την αίσθηση ότι όσοι διαμένουν στη Λάρνακα είναι στον τομέα της περίθαλψης σε μειονεκτική θέση έναντι των πολιτών άλλων επαρχιών.

Send this to a friend