Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Γυναίκα ηλικίας 24 ετών συνελήφθη όταν κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από το εξωτερικό εντοπίστηκαν στις αποσκευές της οκτώ νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 8 κιλά και 957 γραμμάρια κάνναβης.

Η 24χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αργότερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον της εκδόθηκε διάταγμα κράτησής της.

 

Τον απολογισμό του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης την τελευταία επταετία παρουσίασε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής. Παρουσιάστηκαν τα έργα που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2023 και αυτά που είναι σ’ εξέλιξη, ενώ αναφορά έγινε και για τα έργα που προγραμματίζονται την επόμενη πενταετία.

 

Ο κ. Φακοντής είπε ότι αντλήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια, διεκδικήθηκε η συνεισφορά του κράτους και με την συνεισφορά και του κοινοτικού συμβουλίου έγινε κατορθωτό να τροχοδρομηθούν σημαντικά έργα υποδομής, που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της κοινότητας και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σήμερα η Ορόκλινη θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα της Λάρνακας, φιλοξενώντας περίπου οκτώ χιλιάδες κατοίκους. Ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους της είναι και ξένοι υπήκοοι από 33 διαφορετικές χώρες.

Από τα σημαντικότερα έργα που εκτελέστηκαν είναι ο παραλιακός πεζόδρομος, οι κυματοθραύστες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου που αναχαιτίζουν την διάβρωση από τη θάλασσα και η έναρξη των εργασιών για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

 

Ο δήμος Λάρνακας προκήρυξε τον διαγωνισμό εξεύρεσης αναδόχου – εργολάβου για τη Β΄ φάση του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνσης ΑμεΑ στο Αστικό Κέντρο ένα έργο ζωτικής σημασίας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ν’ αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2024 και θα έχουν διάρκεια δύο χρόνια. Το κόστος θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

 

Send this to a friend