Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Έγινε η πρώτη ατομική έκθεση κεραμικής του Μάριου Πύργου – Μια περιδιάβαση στον κόσμο της κεραμικής
Έγινε η πρώτη ατομική έκθεση κεραμικής του Μάριου Πύργου – Μια περιδιάβαση στον κόσμο της κεραμικής

Έγινε η πρώτη ατομική έκθεση κεραμικής του Μάριου Πύργου – Μια περιδιάβαση στον κόσμο της κεραμικής

 

 

Έγινε στις 27 Νοεμβρίου η πρώτη ατομική έκθεση κεραμικής του Μάριου Πύργου (Μια περιδιάβαση στον κόσμο της κεραμικής ).

Ο Μάριος Πύργου γεννήθηκε και ζει στην Λάρνακα με την οικογένεια του και είναι 21 ετών .

Ο Μάριος ξεκίνησε μαθήματα κεραμικής από το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας για τέσσερα έτη όπου πήρε τα πρώτα ερείσματα .
Τα τελευταία πέντε χρόνια φοιτά στο εργαστήρι του σπουδαίου κεραμίστα Βάσου Δημητρίου και νέο μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κεραμικής .

 

Ο Μάριος με τα έργα του εκφράζει αυτό που νιώθει ελεύθερα και πολλά από τα κομμάτια του έχουν αναφορές σε κουλτούρες άλλων χωρών . Δημιουργεί μοναδικά κεραμικά έργα με το δικό του προσωπικό στίγμα και όσο περνά ο καιρός εξελίσσεται συνεχώς. Χρησιμοποιεί τον πηλό σαν εργαλείο έκφρασης και αφήνει τα δικά του αποτυπώματα πάνω σε κάθε κεραμικό έργο. Στο εργαστήρι έμαθε αρκετές τεχνικές και πρόσφατα εκπαιδεύεται και στην τεχνική RAKU. Τα θέματα του είναι εμπνευσμένα από την φύση και από φανταστικά ταξίδια σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας , ο οποίος ενεθάρρυνε και συγχάρηκε τον νεαρό καλλιτέχνη για την έργα που δημιουργεί . Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Αντρέας Αποστόλου , ο πρόεδρος της BIENALE, η πρόεδρος του Λάρνακα 2030 και αρκετός κόσμος που στήριξε την προσπάθεια του νεαρού καλλιτέχνη .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το instagram @mariocreations__ & την ιστοσελίδα μας www.mariocreations.com.

Send this to a friend