Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνεχίζονται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στήριξης ευάλωτων οικογενειών τις γιορτές
Συνεχίζονται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στήριξης ευάλωτων οικογενειών τις γιορτές

Συνεχίζονται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στήριξης ευάλωτων οικογενειών τις γιορτές

 

 

Αρχισαν και συνεχίζονται σε όλη την Κύπρο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για στήριξη ευάλωτων οικογενειών ώστε να μην λείψει τίποτα από κάθε σπιτικό τις ημέρες των γιορτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού στηρίζει η εταιρεία Themis Portfolio Management Limited.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΣΕ, ο Πρόεδρός του, Ηλίας Δημητρίου, παρέλαβε την Παρασκευή δωροκουπόνια αξίας 3.000 ευρώ από την συγκεκριμένη εταιρεία, με τα οποία θα βοηθηθούν 11 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες τις γιορτές.

 

Τα δωροκουπόνια θα δοθούν στις οικογένειες μέσω των Επαρχιακών Συντονιστικών Συμβουλίων Εθελοντισμού και Σωμάτων Εθελοντών για την κάλυψη αναγκών των 11 οικογενειών σε τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και παιχνίδια.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ ευχαρίστησε την ετιαρεία, Themis Portfolio Management Limited, για την κοινωνική δράση και το ενδιαφέρον της να καλύψει ανάγκες οικονομικά ευάλωτων οικογενειών ώστε να έχουν τα απαραίτητα τη γιορτινή αυτή περίοδο.

Επίσης, όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η υπεραγοράς “ΜAS” (Χρίστος Χατζηγιαννακού Λτδ) Αθηένου συνέλεξε από το κοινό ρούχα και παιγνίδια, ολοκαίνουργια ή καλής ποιότητας, τα οποία παρέδωσε στον Δήμαρχο Αθηένου, Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, Κυριάκο Καρεκλά, ώστε να διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Οι οικογένειες αυτές είναι πολλές και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας. Τα είδη που παραδόθηκαν διαχωρίζονται κατά ηλικίες, ανάλογα με την οικογένεια και θα παραδοθούν πριν τα Χριστούγεννα στις οικογένειες που εγκρίθηκαν.

Παράλληλα, ο Διευθυντής της υπεραγοράς, Μάριος Δράκος, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αθηένου κουπόνια συνολικού ύψους €1000, στη μνήμη του πρόσφατα αποβιώσαντος ιδρυτή της υπεραγοράς, Χρίστου Χατζηγιαννακού. Ο Δήμος Αθηένου, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί δημόσια τον διευθυντή της Υπεραγοράς “ΜAS”.

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Αμμοχώστου, την οποία διοργάνωσε  σε συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Αγίας Νάπας και την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, συγχάρη και παράλληλα ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Σημείωσε τον υποβοηθητικό τους ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Τοπικές Αρχές στην υλοποίηση έργων και δράσεων που έχοτουν ως κύριο γνώμονά τους την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των δημοτών.

Ακολούθως, η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια.

Στη Λάρνακα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στηρίζει και φέτος η Ελληνική Τράπεζα, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το χώρο και παρέδωσε τρόφιμα για να διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «τα τρόφιμα προσφέρθηκαν από τους υπαλλήλους του Δικτύου Καταστήματος Ελληνικής Τράπεζας Επαρχίας Λάρνακας και εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας παρέδωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου, Διευθυντής Τραπεζικών Εργασιών. Τα τρόφιμα παρέλαβε η Άντρη Ανδρέου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνου και το προσωπικό που πρόσφερε τα τρόφιμα. Ανέφερε επίσης ότι η διαχρονική προσφορά και το ανθρώπινο πρόσωπο που επιδεικνύει πάντοτε o Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, τις γιορτινές μέρες,  αποτελεί μία προσπάθεια που στοχεύει στην έμπρακτη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Λάρνακα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην 1η Μεραρχία Πεζικού η οποία πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκες για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου».

Send this to a friend