Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσιάζεται στη Λάρνακα η ποιητική συλλογή του Δημήτριου Α. Γκόγκα «Θάνατος είναι ό,τι δεν έδωσες ενώ μπορούσες»
Παρουσιάζεται στη Λάρνακα η ποιητική συλλογή του Δημήτριου Α. Γκόγκα «Θάνατος είναι ό,τι δεν έδωσες ενώ μπορούσες»

Παρουσιάζεται στη Λάρνακα η ποιητική συλλογή του Δημήτριου Α. Γκόγκα «Θάνατος είναι ό,τι δεν έδωσες ενώ μπορούσες»

 

 

Πρόγραμμα παρουσίασης του βιβλίου Δημήτρη Α. Γκόγκα: «Θάνατος είναι ό,τι δεν έδωσες ενώ μπορούσες» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2023 από τις 6.00 μ.μ.μέχρι και τις 9.00 μ.μ. στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

 

 

Έναρξη της παρουσίασης από την συντονίστρια της εκδήλωσης κα Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας, Εκπαιδευτικό και Λογοτέχνη. Ανάγνωση βιογραφικού σημειώματος του ποιητή.

Χαιρετισμό και απονομή αναμνηστικού στους συντελεστές του βιβλίου, για την προσφορά στον πολιτισμό και τα γράμματα του τόπου, από το Δήμαρχο Λάρνακας κο Ανδρέα Βύρα.
Προσφορά αναμνηστικού από τον ποιητή στο Δήμαρχο Λάρνακας.

 

Ο ηθοποιός κος Πάνος Καλλής διαβάζει το κληροδότημα- πρόλογο του βιβλίου, του αείμνηστου συγγραφέα-μουσικού Στέφανου Ζυμπουλάκη.

Παρουσίαση του βιβλίου από τον Δρ Κώστα Κατσώνη, Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων Τεχνών Λάρνακας.

Ανάλυση της εικαστικού κας Ιωάννα Φιλίππου, για τη φιλοτέχνιση του βιβλίου.

Απαγγελία ποιήματος από τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΣΚΑΛΑ, ηθοποιό κο Ανδρέα Μελέκη.

Απαγγελία ποιήματος από την κα Εύη Κωνσταντινίδου, πρώην Πρόεδρο της Χορωδίας Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό την επιμέλεια του Μαέστρου-Μουσικοδιδάσκαλου κου Ανδρέα Γερολέμου. Θα ακουστεί μελοποιημένο, από τον μαέστρο Ανδρέα Γερολέμου, πόνημα του ποιητή και εκτέλεση τραγουδιών από το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας.

Αντιφώνηση από τον ποιητή Δημήτριο Α. Γκόγκα.Κλείσιμο παρουσίασης.

Ακολουθεί δεξίωση.

Βιογραφικό σημείωμα Δημήτρη Α. Γκόγκα

Ο Δημήτριος Γκόγκας γεννήθηκε το 1964 στο Στρυμονικό Σερρών. Σπούδασε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Λάρνακας» καθώς και της «Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου». Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Στρατούλα Τραμουντάνη και έχουν ένα γιο, τον Αντώνη, Γεωπόνο. Από το 2007 διαμένει μόνιμα στην πόλη της Λάρνακας.

Πρώτη του εμφάνιση στο χώρο των γραμμάτων ήταν η συνεργασία του στην έκδοση του βιβλίου: «Το χθες της Ξάνθης σαν σήμερα». Μετά από την αφυπηρέτηση του, το 2010, ασχολείται με την ποίηση και την συγγραφή διηγημάτων. Ποιήματα και διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε Παγκύπριους, Πανελλήνιους και Παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του έχουν αναρτηθεί σε σελίδες του διαδικτύου και λογοτεχνικά περιοδικά.

Η ποιητική του συλλογή: «16 αριθμοί και 24 γράμματα» χαρακτηρίστηκε το 2020, από τον ΕΠΟΚ, ως ένα από τα «Βιβλία της Χρονιάς» στην κατηγορία Ποίηση, ενώ το 2021 βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο ποίησης «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής Αθηνών. Το 2017 έλαβε το 3ο βραβείο στον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος “Γιώργος Σεφέρης”, που διοργανώθηκε από την Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας, από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας “Τρινακρία” και τον Εκδοτικό Οίκο “Nostos – Edizioni La Zisa”. Το 2022 το βιβλίο ποίησης “Τέσσερα Τέταρτα”, στο οποίο συμμετείχε ως ένας από τους τέσσερις συγγραφείς, κρίθηκε ως βιβλίο ποίησης χρονιάς 2021-2022. Το 2023, Χαϊκού του, έλαβε το Α΄ βραβείο στον Ε΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Σωματείου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΛΕΜΕΣΟΥ.

Επιμελείται δύο σημαντικούς ποιητικούς διαδικτυακούς τόπους:
α. Οι Ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου
β. Κυπρίων ποίηση και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου

Το έργο του
Ποιητικές συλλογές
α. «Ωράρια Επιστροφών» / 2015 (Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ)
α. «Κάμπος μιας νιότης» / 2019 (e-book)
β. «Ξέρω ένα τόπο» / 2018(e-book)
γ. «Ένα τετράδιο για το Στρυμονικό» / 2018(e-book)
δ. «16 αριθμοί και 24 γράμματα» / 2019 (e-book)
ε. «Θάνατος είναι ότι δεν έδωσες ενώ μπορούσες» / 2020 (Έντυπη)
στ. «ΑΝΑΣΕΣ από την Καμπούλ»/ 2020 / έντυπη

Συμμετοχές σε συλλογικά έργα:
α. Ομαδικές Ποιητικές Συλλογές των Εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ, κατά τα έτη 2014, 2015,2016, 2017 (έντυπες)
β. «Ταξίδια Πολύτιμα του νου»
γ. Ανθολόγιο Ποίησης των Εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ 2017 και ΟΣΤΡΙΑ 2020 (έντυπη)
δ. «Απανθίσματα» (Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ) / 2018
ε. Από Καρδιάς: Εκδόσεις Προφήτισσα / 2015 (έντυπη)
στ. Τέσσερα Τέταρτα: Συλλογικό έργο / 2021 (έντυπη)

Send this to a friend