Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Του ξέφυγε ο γάιδαρος, προκάλεσε πυρκαγιά και τώρα τον τρέχουν στο Δικαστήριο
Του ξέφυγε ο γάιδαρος, προκάλεσε πυρκαγιά και τώρα τον τρέχουν στο Δικαστήριο

Του ξέφυγε ο γάιδαρος, προκάλεσε πυρκαγιά και τώρα τον τρέχουν στο Δικαστήριο

 

 

Μία παράξενη υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σύμφωνα με την οποία κτηνοτρόφος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για έναν… γάιδαρο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», ο 61χρονος κτηνοτρόφος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη επειδή του ξέφυγε ο γάιδαρός του, ο οποίος στη συνέχεια χτύπησε με το κεφάλι σε πάσσαλο της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε άλλους δύο κτηνοτρόφους που διατηρούν μονάδες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γεγονότα συνέβησαν στις 13 Ιουνίου 2023 στη Δερύνεια. Ο κτηνοτρόφος παρέλειψε να πάρει προφυλάξεις εναντίον πιθανού κινδύνου από το ζώο του, παραλείποντας να το περιορίσει εντός του υποστατικού.

 

Από την πυρκαγιά, υπέστησαν ζημιές εννέα χιλιάδων ευρώ δύο κτηνοτρόφοι, καθώς κάηκαν οι μπάλες σανού που είχαν.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Επίσης, εναντίον του διερευνάται κατά πόσο την ίδια μέρα και ώρα ανέχθηκε όπως το ζώο ήταν αδέσποτο, κατηγορία η οποία απορρέει από τον Περί Δήμων Νόμο. Η τρίτη κατηγορία είναι ότι παρέλειψε να εγγράψει το γαϊδούρι στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ήταν υποχρεωμένος από τον σχετικό Κανονισμό Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Πηγή: Χαραυγή

Send this to a friend