Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Με τον νέο χρόνο θα σχεδιαστεί και θα εγκατασταθεί νέο σύστημα υπόγειων οχετών στην γέφυρα του Κόρνου, δήλωσε ο Κοινοτάρχης Κόρνου Μιχάλης Σάββα μετά και από το περιστατικό με τη γέφυρα που πλημμύρισε την περασμένη Τρίτη λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Σε σχέση με το πρόβλημα που προκύπτει όταν βρέχει, ο κ. Σάββα δήλωσε πως «το ίδιο φαινόμενο αντιμετώπισαν και τον περασμένο Μάιο όπου έκλεισε πάλι η γέφυρα.

Σημείωσε πως μετά τη βελτίωση στην λωρίδα επιτάχυνσης στον κόμβο του Κόρνου και τη δημιουργία εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο, ο όγκος των όμβριων υδάτων που καταλήγουν κάτω από την γέφυρα αυξήθηκε κατά πολύ «όμως καμία βελτίωση δεν έγινε στους υπόγειους οχετούς οι οποίοι απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

 

Σημείωσε πως είχαν επιτόπια επίσκεψη από τον Επαρχιακό Μηχανικό του Τμήματος Δημοσίων Έργων», ο οποίος υποσχέθηκε ότι με τον νέο χρόνο θα σχεδιάσουν και θα εγκαταστήσουν ένα νέο σύστημα υπόγειων οχετών που να μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα που έχουν σήμερα, ούτως ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

 

Tο Λύκειο Λιβαδιών απέσπασε το πρώτο βραβείο της Camera Zizanio στο Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό Τμήμα, στην ηλικιακή κατηγορία 13 έως 16 χρόνων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το ντοκιμαντέρ «Μνήμης Αντίσκηνο» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που διοργανώθηκε στον Πύργο Ηλείας.

Σύμφωνα με την ομάδα των δημιουργών του «Μνήμης Αντίσκηνο», το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ειρήνη. Μηνύματα που δεν αφορούν μόνο την Κύπρο, αλλά και όλους τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν εξαιτίας των πολέμων. Αυτό συμβολίζει και το γλυπτό αντίσκηνο του καλλιτέχνη Πάμπου Μίχλη στο Δασάκι Άχνας που ήταν και το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ.

Send this to a friend