Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Φυλάκιση έξι χρόνων σε Τουρκοκύπριο που οργάνωσε χώρο παρασκευής ναρκωτικών στην Ορόκλινη
Φυλάκιση έξι χρόνων σε Τουρκοκύπριο που οργάνωσε χώρο παρασκευής ναρκωτικών στην Ορόκλινη

Φυλάκιση έξι χρόνων σε Τουρκοκύπριο που οργάνωσε χώρο παρασκευής ναρκωτικών στην Ορόκλινη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ενώ διέμενε οικογενειακώς στα κατεχόμενα κι εργαζόταν ως «κυβερνητικός» υπάλληλος στο ψευδοκράτος, ενοικίασε διαμέρισμα στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, το οποίο μετέτρεψε σε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών ουσιών…

Πρόκειται για 45χρονο Τουρκοκύπριο, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σ’ έξι χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το 2014 ο καταδικασθέντας ενοικίασε διαμέρισμα στην Ορόκλινη, αλλά λόγω μη καταβολής των ενοικίων, δύο χρόνια μετέπειτα, τον Ιούλιο του 2016, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μετέβη σ’ αυτό για ν’ αλλάξει την κλειδαριά της πόρτας.

Όταν εισήλθε εντός του διαμερίσματος αντιλήφθηκε στο καθιστικό αλουμινένιους δίσκους που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη καθώς επίσης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά στον πάγκο της κουζίνας. Υποψιαζόμενος ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, ειδοποίησε την Αστυνομία. Μέλη της ΥΚΑΝ που μετέβησαν στον χώρο παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Εναντίον του κατηγορουμένου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά έγινε κατορθωτό να συλληφθεί τον Ιούνιο του 2021.

Μετά τη διενέργεια επιστημονικών εξετάσεων στο Ινστιτούτο Γενετικής, το γενετικό υλικό που απομονώθηκε από τα κατασχεθέντα τεκμήρια ταυτίστηκε με το γενετικό υλικό του 45χρονου. Σύμφωνα, δε, με την έκθεση του κρατικού χημείου, από το διαμέρισμα κατασχέθηκε ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης συνολικού βάρους πέραν του ενός κιλού, στην οποία είχαν προστεθεί διάφορες συνθετικές ναρκωτικές ουσίες, που αποτελούν ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Β.

Από τις πλέον σοβαρές

———————————-   

Επιβάλλοντας την εξαετή ποινή φυλάκισης, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου χαρακτήρισαν την παρούσα υπόθεση ως μία από τις πλέον σοβαρές. Και τούτο, όπως σημείωσαν στην απόφασή τους, διότι ο κατηγορούμενος, αν και διέμενε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (είναι πατέρας ενός ανήλικου αγοριού), ενοικίασε διαμέρισμα στις ελεύθερες περιοχές, το οποίο μετέτρεψε σε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών.

Εντός του διαμερίσματος, εκτός από τους αλουμινένιους δίσκους με την ξηρή φυτική ύλη, βρέθηκαν, ακόμα, γάντια, μάσκες, μεγάλος αριθμός σακουλιών (δύο χιλιάδες στο σύνολο) και ζυγαριά ακριβείας. «Είναι ξεκάθαρο από τα πιο πάνω ότι ο κατηγορούμενος πέραν του σκοπού της προμήθειας ναρκωτικών σε άλλα πρόσωπα, για να επιτύχει τον στόχο του προχώρησε στην ενοικίαση και οργάνωση του χώρου για την παρασκευή των ναρκωτικών, γεγονός που καθιστά την παρούσα περίπτωση από τις πλέον σοβαρές», υπογραμμίζεται στην απόφαση.

Το Κακουργιοδικείο παρατήρησε ότι ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, γεγονός που είχε ως συνεπακόλουθο να μην τύχει της επιείκειας που θα δικαιούτο και την έκπτωση της ποινής που θα λάμβανε εάν δήλωνε από την αρχή παραδοχή, κάτι που θα καταδείκνυε και την έμπρακτη μεταμέλειά του.

Send this to a friend