Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οκτώ χρόνια φυλάκιση για την κολομβιανή κόκα επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα
Οκτώ χρόνια φυλάκιση για την κολομβιανή κόκα επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

Οκτώ χρόνια φυλάκιση για την κολομβιανή κόκα επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη Νιγηριανού αιτητή πολιτικού ασύλου, όταν μετέβη σε γραφείο ταχυμεταφορών και παρέλαβε δέμα γεμάτο με κοκαΐνη που είχε φθάσει από την Κολομβία…

Σήμερα, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε κατηγορίες εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

Το επίδικο πακέτο με την κοκαΐνη έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 9 Μαρτίου 2022 και μεταφέρθηκε στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην Λευκωσία, όπου την επόμενη μέρα ο Νιγηριανός παρουσιάστηκε για να το παραλάβει.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ, που ήταν ενήμερα για την υπόθεση, έθεσαν υπό παρακολούθηση τα γραφεία και μόλις ο κατηγορούμενος παρέλαβε το πακέτο και μπήκε σε ταξί για ν’ αναχωρήσει, επενέβησαν για να τον συλλάβουν. Αυτός, όμως, κατόρθωσε να κατέβει από το ταξί και τρέχοντας προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο οι αστυνομικοί της ΥΚΑΝ τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν.

Επιβάλλοντας την οκταετή ποινή φυλάκισης στον 30χρονο Αφρικανό, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη, ως επιβαρυντικό παράγοντα, το γεγονός ότι η επίδικη ναρκωτική ουσία ήταν τάξεως Α΄, αφού η κοκαΐνη θεωρείται από τα πλέον σκληρά ναρκωτικά.

 

Τα ’κανε γυαλιά καρφιά

———————————–     

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση 22χρονο Πορτογάλο, ο οποίος τον Ιούνιο του 2022 τα ‘κανε γυαλιά καρφιά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, γρονθοκόπησε και προκάλεσε πραγματική σωματική βλάβη σε αστυνομικό, ενώ αποπειράθηκε και να τον χρηματίσει προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο…

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για σκοπούς περίθαλψης ενός τραύματος που είχε. Εκεί η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη, αφού πέραν του ότι φωνασκούσε, παρέλειψε να φορέσει την προστατευτική μάσκα καθότι κατά τον επίδικο χρόνο ίσχυαν περιορισμοί για την προστασία κατά του κορωνοιού.

Δεν έφτανε μόνο αυτό, όταν κλήθηκε από τον επί καθήκοντι αστυνομικό να φορέσει τη μάσκα του, ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε, σπρώχνοντάς τον και κτυπώντας τον με γροθιές. Ο νεαρός Πορτογάλος συνέχισε την παραβατική του συμπεριφορά, κτυπώντας με γροθιά πόρτα του νοσοκομείου σπάζοντας το γυαλί.

Όταν ο αστυνομικός, με την βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και τον πληροφόρησε για τα αδικήματα που διέπραξε, ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να δώσει χρήματα στον αστυνομικό για να τον αφήσει ελεύθερο. Κατά την επιμέτρηση της ποινής, λήφθηκαν υπόψη ακόμα δύο ποινικές υποθέσεις που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που αφορούσαν κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Send this to a friend