Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ολοκληρώθηκαν πριν από μερικές μέρες τα βελτιωτικά έργα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ορμήδειας, τα εγκαίνια του οποίου υπολογίζεται να γίνουν αρχές του νέου έτους.

Το αναβαθμισμένο αλιευτικό καταφύγιο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί κι επίσημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας. Τα έργα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021 και το κόστος τους πλησίασε το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Η βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας με ποσοστό 75%.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των αλιευτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων στόλων μικρής κλίμακας, καθώς και η βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Με την ολοκλήρωση των έργων, η χωρητικότητα του αλιευτικού καταφυγίου είναι για περίπου 50 σκάφη.

 

Οι εργασίες έγιναν εντός του υφιστάμενου καταφυγίου, στην τοποθεσία «Μερίτζι», παρά το παραλιακό κέντρο «Ρομάντζο, στην επαρχία Λάρνακας.

Αφορούσαν βελτιώσεις που στόχο είχαν να μειώσουν την υπερπήδηση του κυματισμού σε περιπτώσεις ακραίων κυματικών καταστάσεων, την κυματική διαταραχή εντός της λιμενολεκάνης καθώς και τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας τόσο στα σκάφη, όσο και στις συνθήκες εργασίας των ψαράδων.

 

Ξεκίνησαν τα έργα στο δρόμο Μενεού προς Φάρο Περβολιών στο γνωστό δρόμο με τα κυπαρίσσια, για σκοπούς εγκατάστασης μεγάλου κεντρικού αγωγού που θα μεταφέρει τα αστικά λύματα των περιοχών Δρομολαξιάς, Μενεού και Κιτίου στον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας, παρά το αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τα λύματα της κοινότητας Περβολιών, θα διοχετεύονται από αντίστοιχο αγωγό από διαφορετική, όμως, κατεύθυνση.

Οι εργασίες που εκτελούνται στον δρόμο των κυπαρισσιών εντάσσονται στα πλαίσια της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, με τον διευθυντή του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων Άγγελο Χατζηχαραλάμπους να δηλώνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων, ο δρόμος θ’ ασφαλτοστρωθεί πλήρως. Σύμφωνα και με κατοίκους της περιοχής ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Επίσης μας έγιναν παράπονα για το οδόστρωμα και για ανεπαρκεί φωτισμό. Σύμφωνα με τους περιοίκους, η κατάσταση στον υπό αναφορά δρόμο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε περίπτωση καταρρακτωδών βροχών.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛ μας διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων τοποθέτησης του μεγάλου αγωγού λυμάτων, ο δρόμος θα βελτιωθεί, ζητώντας την κατανόηση των αυτοκινητιστών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία.

 

Send this to a friend