Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θα αγοράσεις καυσόξυλα; Οι τιμές και τι να προσέξεις (βίντεο)
Θα αγοράσεις καυσόξυλα; Οι τιμές και τι να προσέξεις (βίντεο)

Θα αγοράσεις καυσόξυλα; Οι τιμές και τι να προσέξεις (βίντεο)

 

 

Για τις τιμές των καυσόξυλων αλλά και τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες οι οποίοι προτίθενται να αγοράσουν καυσόξυλα, εξήγησε ο Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο «καυσόξυλα υπάρχουν και πωλούνται τόσο από το Τμήμα Δασών όσο και από ιδιώτες, αδειούχους εμπόρους  καυσόξυλων. Από το τμήμα δασών υπάρχουν σε διάφορους σταθμούς που μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος να παίρνει τα καυσόξυλα του. Οι τιμές από το Τμήμα Δασών είναι στα 80 ευρώ η τραχεία Πεύκη μαζί με ευκάλυπτο ενώ μια ακακία είναι στα 60 ευρώ».

Επισημαίνοντας ποιοι είναι οι αδειούχοι έμποροι, δήλωσε ότι «αδειούχοι έμποροι καυσόξυλων είναι αυτοί που αποταθήκαν κοντά μας φέρνοντας μαζί τους ταυτότητες και ότι άλλο χρειάζεται για να εκδοθεί η άδεια για να μπορούν να προμηθευτούν οι συμπολίτες μας από αυτούς. Οι έμποροι καυσόξυλων είναι αναρτημένοι με τα στοιχεία τους στην επίσημη ιστοσελίδα μας και προτρέπουμε τον κόσμο ο οποίος χρειάζεται καυσόξυλα να προβαίνει σε μια έρευνα αγοράς, να παίρνουν διάφορες προσφορές και να αποφασίζουν από που θα αγοράσουν».

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Τμήματος Δασών «οι τιμές δεν ελέγχονται, υπάρχει ελεύθερο εμπόριο. Ο καθένας μπορεί να καθορίσει τις τιμές, για αυτό εξαρτάται από τον κάθε συμπολίτη μας από που θα αποφασίσει να αγοράσει. Σίγουρα οι τιμές διαφέρουν τόσο και με το ξύλο όσο και σε σχέση με τον έμπορο».

Στο Τμήμα Δασών υπάρχει νομοθεσία περί ελέγχου ξυλείας καυσοξύλων. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «υπάρχουν επιθεωρητές ξυλείας οι οποίοι προβαίνουν σε διάφορους ελέγχους τόσο σε εμπόρους ή σε οποιαδήποτε άλλα περιστατικά υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπορεύεται κάποιος ξυλεία. Υπάρχει σχετική νομοθεσία η οποία αναφέρει ότι ο οποιοσδήποτε εμπορεύεται καυσόξυλα και δεν κατέχει την απαραίτητη άδεια μπορεί να υπάρχει πρόστιμο πέντε χιλιάδες ευρώ ή ένα χρόνο κράτηση. Από μεριά μας, το Τμήμα Δασών προχωρά σε εντατικούς ελέγχους είτε στο δρόμο είτε οπουδήποτε άλλου για να δούμε αν διακινούνται παράνομα καυσόξυλα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «οι συμπολίτες μας που κατέχουν στο σπίτι τους καυσόξυλα πρέπει να κατέχουν τα απαραίτητα αποδειχτικά στοιχεία ότι αυτά τα καυσόξυλα τα αγόρασαν νόμιμα από κάποιον έμπορο».

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend