Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα παιδιά από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου συνεχίζουν να δείχνουν τον δρόμο!
Τα παιδιά από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου συνεχίζουν να δείχνουν τον δρόμο!

Τα παιδιά από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου συνεχίζουν να δείχνουν τον δρόμο!

 

 

Μια ακόμα ομάδα μαθητών από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων και ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και τους τρόπους που μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον.

 

Μάλιστα, απώθεσαν μια σεβαστή ποσότητα μπαταριών, την οποία είχαν συλλέξει τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα φιλοξενείται στον Δήμο Αραδίππου σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης έναντι του Δημοτικού Μεγάρου μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

 

Ώρες επισκέψεων: Τετάρτης 29/11 και Πέμπτης 30/11 στις 12:00-15:00 και Παρασκευή 1/12 στις 10:00 – 13:00.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τα επικίνδυνα απόβλητα, την κατηγοριοποίηση τους και τον τρόπο διαχείρισης τους από τα νοικοκυριά.

Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ή άλλα διαφημιστικά αντικείμενα, ενώ το κοινό θα είναι σε θέση να αφήσει τα επικίνδυνα απόβλητά του στους διάφορους κάδους που θα διαθέτει η κινητή μονάδα.

Το Έργο «Χωριστή συλλογή και διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά», υλοποιείται από το Τµήµα Περιβάλλοντος σε συνεργασία µε την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και στοχεύει στη χωριστή συλλογή και εκτροπή των επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά, σε αδειοδοτηµένες εγκαταστάσεις διαχείρισης επικίνδυνων, αποβλήτων για κατάλληλη επεξεργασία.

Η χρηµατοδότηση του Έργου γίνεται από τα Νορβηγικά Ταµεία “Norway Grants Programming 2014 – 2021”, για το συνολικό ποσό των €500.000, µέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Send this to a friend