Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αποφάνθηκε πως έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε βάρος του 55χρονου καρδιολόγου στη Λάρνακα, που κατηγορείται πως εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε δύο ασθενείς του, οι οποίοι τελικά προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και απεβίωσαν.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία στις 7 Δεκεμβρίου.
Ο 55χρονος γιατρός είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου του 2021 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους του απαγγέλθηκαν 12 βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις.

Ο γιατρός κατηγορείται πως εξέδωσε πλαστά SafePass σε ασθενείς του και πως καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναγράφοντας πως δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί. Σημειώνεται πως με άλλη ενδιάμεση απόφασή του, τον προηγούμενο μήνα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αποφάσισε πως, όπως είναι διατυπωμένη η νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ’ ακοής μαρτυρίας από τον 41χρονο και τον 43χρονο που απεβίωσαν.

 

Το Δικαστήριο έλαβε, ωστόσο, υπόψη για σκοπούς αξιολόγησης, τη μαρτυρία της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλίας Χατζηγιάννη, που ανέφερε πως εάν οι αποβιώσαντες ήταν εμβολιασμένοι θα ασθενούσαν ήπια. Θα αξιολογηθεί, εξάλλου και η μαρτυρία του πατέρα ενός από τους αποβιώσαντες, που είχε αναφέρει πως ο γιος του δεν είχε εμβολιαστεί.

 

Στο χάρτη με τις «έξυπνες πόλεις» εντάσσεται ο Δήμος Λάρνακας, μετασχηματίζοντας την αστική του λειτουργία με την υιοθέτηση «έξυπνων», πρακτικών και καινοτόμων λύσεων που στόχο έχουν την βελτίωση της ζωής των δημοτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την επίλυση καθημερινών και χρόνιων ζητημάτων και την οικονομική βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.

Στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού που προκήρυξε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής πρόκειται να ενταχθούν στο Δήμο Λάρνακας τρεις κάθετες λύσεις που αφορούν τον έξυπνο φωτισμό με φωτιστικά LED την έξυπνη στάθμευση μ’ αισθητήρες για χώρους στάθμευσης οχημάτων και την έξυπνη διαχείριση σκυβάλων με κάδους απορριμμάτων μεικτών δημοτικών αποβλήτων μ’ έξυπνες κλειδαριές.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 12η Ιανουαρίου 2024. Το έργο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Η Κύπρος του αύριο» και υλοποιείται από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, με την υποστήριξη της Ένωσης Δήμων Κύπρου ως ο συντονιστής κι εκπρόσωπος των δήμων.

 

 

 

Send this to a friend