Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα με τα κουνούπια στη Λάρνακα, αφού κάποιοι δημότες εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Δημοτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας και διατηρούν χώρους ή αντικείμενα στα οποία εκκολάπτονται κουνούπια.

Την ίδια ώρα ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως τα επικίνδυνα ήδη κουνουπιών στην Κύπρο που είναι ικανά να μεταδώσουν λοιμώδη νοσήματα. Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη.

Συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εκστρατεία στην πόλη (από πόρτα σε πόρτα) ενώ γίνεται κι ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα αντιμετώπισης του.

Ο Δήμος Λάρνακας υπενθυμίζει στους δημότες ότι και η ελάχιστη ποσότητα στάσιμου νερού που κατακρατείται σε αντικείμενα ή χώρους σε οικίες και υποστατικά τους είναι ικανή για πολλαπλασιασμό των κουνουπιών. «Τ

α είδη κουνουπιών που υπάρχουν στην Κύπρο είναι ικανά να μεταδώσουν λοιμώδη νοσήματα στον άνθρωπο, όπως ο ιός του Κίτρινου Πυρετού, του Δάγκειου πυρετού, ο ιός ΖΙΚΑ και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Γι’ αυτό ο Δήμος Λάρνακας προειδοποιεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί στη λήψη μέτρων εναντίον όσων αποδεδειγμένα δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών και συνεχίζουν να διατηρούν εστίες εκκόλαψης κουνουπιών».

 

Συνολικά 50 νέοι από 9 χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα “yEUth” που φιλοξενούνται στο Δημοσιογραφικό Χωριό, στα Περβόλια Λάρνακας. Συγκεκριμένα η οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics και έχει στόχο την επαφή των νέων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινά και στη δημοκρατική ζωή.

Το Σχέδιο υλοποιείται στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την παιδεία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό«ERASMUS+».

Στο πρόγραμμα που διοργανώνεται με συνεργασία οργανώσεων νεολαίας από Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Κύπρο, συμμετέχουν 50 συνολικά νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών από τις 9 ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25  Νοεμβρίου.

 

 

Send this to a friend