Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στην ανάληψη της υδατοπρομήθειας του νέου Δήμου Λευκάρων από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας την ερχόμενη άνοιξη, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση, εναποθέτουν πλέον όλες τις ελπίδες τους οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το σοβαρό πρόβλημα με τις απώλειες μεγάλων ποσοτήτων πόσιμου νερού εξαιτίας του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου υδρευτικού συστήματος της περιοχής.

Παρά τα μέτρα που έχει πάρει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Λευκάρων, το πρόβλημα με τις απώλειες νερού περιορίστηκε μονάχα γύρω στο 5% με 10%, γι’ αυτό και η τεχνογνωσία που διαθέτει το ΣΥΛ φαντάζει ως η μόνη λύση για να επιλυθεί το θέμα ριζικά.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισης ο Δήμος Λευκάρων θα συνενωθεί με τις κοινότητες Κόρνου, Δελίκηπου, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου, Βάβλας και Λάγιας, περιοχές όπου διαχρονικά παρατηρούνταν απώλειες πόσιμου νερού.

 

Μετά την συνένωση, ο νέος Δήμος Λευκάρων θα έχει πληθυσμό γύρω στις 4.000 κατοίκους και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σ’ έκταση δήμους της Κύπρου.

Ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους μας δήλωσε ότι το πρόβλημα με τις απώλειες νερού παραμένει, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα από πλευράς δήμου.

 

Διαγωνισμό καλύτερης Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας για τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, προκηρύσσει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Λάρνακας σε συνεργασία με τη «Λάρνακα 2030», τον Οργανισμό που προωθεί την υποψηφιότητα της πόλης.

Σε δελτίο Τύπου του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «θα δοθούν βραβεία για διαφορετικές κατηγορίες καταστημάτων σε μια προσπάθεια δημιουργικής ενεργοποίησης των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου με αφορμή την ομορφότερη γιορτή του έτους.

Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από την προβολή που θα τύχουν από τον Σύνδεσμο και από τη «Λάρνακα 2030», οι βιτρίνες θα φωτογραφηθούν και θα προβληθούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ οι διακρίσεις θα δοθούν σε ανοιχτή τελετή στη Γκαλερί της «Λάρνακα 2030» τον Ιανουάριο του 2024».

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 του μήνα. Προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ μέλη του Συνδέσμου θα περάσουν από όλα τα καταστήματα της Λάρνακας για να αφήσουν έντυπες αιτήσεις.

Η κριτική επιτροπή θα στελεχωθεί από μέλη και συνεργάτες της «Λάρνακα 2030».

Send this to a friend