Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Αποστόλου: “Κόκκινη γραμμή η ένταξη στον προϋπολογισμό του 2024 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου”
Ανδρέας Αποστόλου: “Κόκκινη γραμμή η ένταξη στον προϋπολογισμό του 2024 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου”

Ανδρέας Αποστόλου: “Κόκκινη γραμμή η ένταξη στον προϋπολογισμό του 2024 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου”

 

 

Ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Ανδρέας Αποστόλου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες  αναφερόμενος για την ένταξη στον προϋπολογισμό του 2024 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου” κάνει λόγο για κόκκινη γραμμή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου:

 

 

“Με την εκλογή μου το 2021 είχα ζητήσει όπως συζητηθεί άμεσα το θέμα της επανασύστασης της Εθνικής Επιτροπής για τον καρκίνο.
Η Εθνική Επιτροπή συστάθηκε άμεσα με Πρόεδρο τον Ογκολόγο Δρ Παύλο Δράκο.

Η Εθνική Επιτροπή ξεκίνησε άμεσα δουλειά και ετοίμασε την ολοκληρωμένη εισήγηση για δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου το οποίο εγκρίθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και αναμενόταν να συμπεριληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το κονδύλι δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.
Την περασμένη Παρασκευή η Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου στην οποία συμμετέχω διοργάνωσε συνέδριο στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υπουργού Υγείας και της Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίας Στέλλας Κυριακίδου.

Ομόφωνο αίτημα ασθενών και επαγγελματιών υγείας είναι η υλοποίηση του έργου και η ένταξη του στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.
Γνωρίζω ότι το Υπουργείο Υγείας υιοθετεί την εισήγηση μας αλλά υπάρχει άρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Έθεσα ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Υπουργού Υγείας την θέση μας ότι για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Σήμερα ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων η κυρία Υπουργός κατέθεσε τη θέση ότι ο προϋπολογισμός θα τροποποιηθεί και το Ινστιτούτο θα συμπεριληφθεί.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, αλλά θα αναμένουμε άμεσα τον νέο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

#ΚανέναςΜόνος”

Send this to a friend