Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανεπανάληπτη φιέστα ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας!
Ανεπανάληπτη φιέστα ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας!

Ανεπανάληπτη φιέστα ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, αφού πέραν των 11.000 δρομέων από την Κύπρο και το εξωτερικό, συμμετείχαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νησιού, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή.

Πρώτος στον μαραθώνιο ανδρών τερμάτισε ο Ούγγρος Laszlo Bulitka και στις γυναίκες η Κύπρια Μαρία Σωτηρίου, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα. Στον μαραθώνιο καταγράφηκαν συμμετοχές από 85 χώρες, στην πλειοψηφία τους από Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία και Ουγγαρία, ενώ στον εταιρικό αγώνα των πέντε χιλιομέτρων συμμετείχαν πέραν των 170 εταιρειών!

 

Ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας εξελίχθηκε σε μια ανεπανάληπτη φιέστα, με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων να πλημμυρίζει από κόσμο κάθε ηλικίας, την ίδια ώρα που η φλόγα του αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας φώτιζε τον ουρανό.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει πως πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση ξεχωριστής σημασίας για την πόλη του Ζήνωνα, αφού συνδράμει στην προώθηση του αθλητισμού σαν κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Λάρνακας και της Κύπρου ευρύτερα.

Να σημειωθεί, πως ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του το 2017. «Όταν πήραμε την απόφαση για την διεξαγωγή του μαραθωνίου στην πόλη μας, δεν ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα, λίγα χρόνια μετά, το αποτέλεσμα που βλέπουμε μας συγκινεί και μας δίνει ώθηση στο να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

 

Φωτεινό παράδειγμα

——————————

Η στιγμή που σημάδεψε τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν ο τερματισμός του 32χρονου παγκοσμίου φήμης δρομέα με εγκεφαλική παράλυση Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο!

Πρόκειται για τον μοναδικό αθλητή με 72% εγκεφαλική παράλυση που έχει τερματίσει σε μαραθώνιο (την περασμένη άνοιξη στη Βαρκελώνη), ο οποίος επέλεξε την διαδρομή των 10 χλμ., τιμώντας με την παρουσία του την διοργάνωση και αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους. «Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Ήταν τέλειο να τρέξω αυτή την διαδρομή και να τερματίσω βλέποντας τη θάλασσα των Φοινικούδων, μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μου χάρισε αυτός ο μαραθώνιος. Θα ήθελα παρά πολύ να είμαι και του χρόνου για να ξανατρέξω», δήλωσε συγκινημένος μετά τον τερματισμό του.

Την διοργάνωση λάμπρυναν με την παρουσία τους και διάσημες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεχωριστή ήταν ασφαλώς η παρουσία του Έλληνα χρυσού ολυμπιονίκη και νυν αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη, ο οποίος τιμήθηκε από την οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου και αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, η κορυφαία Κύπρια ερμηνεύτρια Άννα Βίσση, η οποία έγινε πρέσβειρα της υποψηφιότητας της Λάρνακας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030, έτρεξε στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων. Ο μαραθώνιος είχε και πολύπλευρη κοινωνική δράση, στηρίζοντας διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Λάρνακας και της Λευκωσίας. Παρούσα στην διοργάνωση και η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία κήρυξε την εκκίνηση του εταιρικού αγώνα πέντε χιλιομέτρων.

 

 

Send this to a friend