Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Περιμένουν απαντήσεις από το ΥΠΑΝ για λειτουργία καμερών στα σχολεία
Περιμένουν απαντήσεις από το ΥΠΑΝ για λειτουργία καμερών στα σχολεία

Περιμένουν απαντήσεις από το ΥΠΑΝ για λειτουργία καμερών στα σχολεία

 

 

Τοποθετήθηκαν αλλά δε λειτουργούν οι κάμερες που εγκαταστάθηκαν σε τρεις σχολικές μονάδες. Εκκρεμότητα παραμένει η τελική έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία βρίσκεται εν αναμονή απαντήσεων από το Υπουργείο Παιδείας. 

Εκκρεμότητα από το … 2018
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών ανέφερε ότι υπάρχουν θέματα «ανοιχτά» από το 2018 εκ μέρους του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας.

Ντίνος Έλληνας – Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών
Δε ξέρω πού σκαλώνει το θέμα αυτό στο Υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσει το δεδομένο όσον αφορά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Είναι κάτι το οποίο θα αποδώσει, θα αποφευχθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ζημιές και ταλαιπωρία σε σχολικές μονάδες.

 

Με τη Σχολική Εφορία να έχει ετοιμάσει έκθεση αντίκτυπου κινδύνου.

Ντίνος Έλληνας – Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών
Δηλαδή για να δικαιολογηθεί η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε ένα δημόσιο χώρο όπως είναι τα σχολεία χρειάζεται να αποδειχθεί ότι υπάρχει αναγκαιότητα.

Από το 2022 εν αναμονή απάντησης
Σε ανανομή βρίσκεται και η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διευκρινίζοντας προτεραιότητα να παραμένει η προστασία των δεδομένων των παιδιών.

Ειρήνη Λοϊζίδου – Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Η τελευταία επαφή με το Υπουργείο ήταν όταν μας καταχώρησε επικαιροποιημένη έκθεση αντικτύπου. Επιστρέψαμε την εκτίμηση αντικτύπου με κάποιες ερωτήσεις, κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με τις προσβάσεις στα δεδομένα που θα συλλέγονται, ποιος θα τις βλέπεις, πώς τις διαχειρίζεται, πώς θα καταστρέφονται…για τα οποία όταν λάβουμε την απάντηση θα είμαστε σε θέση να δώσουμε την τελική μας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend