Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΟΤΗΤΑ: Συνδικαλιστική χούντα για αστυνομικούς
ΙΣΟΤΗΤΑ: Συνδικαλιστική χούντα για αστυνομικούς

ΙΣΟΤΗΤΑ: Συνδικαλιστική χούντα για αστυνομικούς

 

 

Καταγγελίες για συνδικαλιστική «χούντα» στους αστυνομικούς από την ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία καταγγέλλει ότι τους ακύρωσαν προγραμματισμένη συνάντηση με δόκιμους Ε/Α Αστυνομικούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση

 

Στις 7.11.2023  είχαμε ενημερωθεί από το Βοηθό Αρχηγό (Δ) για έγκριση του αιτήματος μας, σαν Συντεχνία, όπως επισκεφθούμε την Αστυνομική Ακαδημία και τη ΜΜΑΔ για να συνομιλήσουμε με τους 70 περίπου Δόκιμους  Ε/Αστυνομικούς. Είχαμε μάλιστα ενημερώσει το Διοικητή της ΜΜΑΔ και της Αστυνομικής Ακαδημίας για την έγκριση και διευθέτηση της εικοσάλεπτης συνάντησης μας, μαζί με τους Δόκιμους Ε/Α Αστυνομικούς.

Ξαφνικά, χθες στις 09.30 το πρωί, ενημερωθήκαμε από το Διευθυντή της Ακαδημίας ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη μας επίσκεψη για το πιο πάνω σκοπό που θα διεξαγόταν σήμερα 17.11.2023 στην Ακαδημία. Επιπρόσθετα, ενημερωθήκαμε χθες από το Β/Αρχηγό Δ, ότι ήταν διαταγές του Αρχηγού Αστυνομίας, χωρίς αιτιολογία η ακύρωση της έγκρισης.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι :

– Σύμφωνα με τον Περί Αστυνομίας Νόμο του 2004 (73) (Ι) /2004 Άρθρο 55 τηρούμενο των διατάξεων του Άρθρου 27 του Συντάγματος της Κυπριακής Αστυνομίας, επιτρέπεται στο κάθε Μέλος της Αστυνομίας να είναι Μέλος οποιασδήποτε Συντεχνίας.

– Η συνεχιζόμενη στάση του Αρχηγού Αστυνομίας απέναντι σε όλα τα μέλη του, μας κάνει να νιώθουμε την έλλειψη αμεροληψίας. –   Η ΙΣΟΤΗΤΑ έχει περίπου 2000 μέλη της Αστυνομίας, δηλαδή το 30% όλης της Αστυνομίας και την πλειοψηφίας των Μελών της Πρώτης Γραμμής Απλών Αστυνομικών, Ειδικών Αστυνομικών και Συμβασιούχων.

– Το να προσπαθούν κάποιοι στην Αστυνομική Ακαδημία με απειλές, εκβιασμούς, παράνομες διαταγές, χαρακτηρισμούς και να μην επιτρέπουν σε Αστυνομικούς να εγγράφονται στην ΙΣΟΤΗΤΑ είναι το λιγότερο παράνομο αλλά και δικτατορικό. –   Όσο περισσότερο εκβιάζουν τους νέους Δόκιμους Αστυνομικούς εντός της Ακαδημίας και τους υποχρεώνουν να εγγράφονται σε συγκεκριμένη Συντεχνία του συστήματος, άλλο τόσο αυξάνονται τα Μέλη της μεγαλύτερης Συντεχνίας των Απλών Αστυνομικών της Πρώτης Γραμμής, δηλαδή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ.

Φυσικά πως θα μπορούσαν αλλιώς να κοροϊδεύουν τους Απλούς Αστυνομικούς που τόσα χρόνια τους έχουν καταντήσει:

(α) Τους έκαμαν αποκοπές στο 30% στον μισθό τους από 2013.

(β) Δούλευαν 60 χρόνια περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

(γ) Άφησαν την ΑΑΔΙΠΑ να ασελγεί εις βάρος των απλών αστυνομικών και μόνο από το 2006.

(δ) Πήγαιναν στη ΒΟΥΛΗ εδώ και δεκαετίες και άφηναν νομοσχέδια εναντίον των Αστυνομικών να εγκρίνονται.

(ε) Κουτσούρεψαν τα επιδόματα βάρδιας, Κυριακής και δημόσιας αργίας και άφησαν άλλα επιδόματα να καταργηθούν εδώ και 10 χρόνια.

(στ) Αποδέκτηκαν συνταξιοδότηση στα 62 αντί στα 55 χωρίς επιλογή, για να βολευτούν αυτοί που πήγαιναν για Προαγωγή ως αξιωματικοί.

(ζ)  Αποδέκτηκαν να πληρώνουν οι Αστυνομικοί τη μεγαλύτερη εισφορά για ΓΕΣΥ απ όλους τους Κύπριους εργαζόμενους.

(η) Επέτρεψαν να γίνονται εδώ και χρόνια προαγωγές και μεταθέσεις α λα καρτ.

(θ) Επέτρεψαν να ανοίγονται εκδικητικά Πειθαρχικές υποθέσεις για  τους απλούς αστυνομικούς, που έπαιζαν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για κάποιους.

(ι) Δεν πάλεψαν για το επίδομα επικινδυνότητας της Πρώτης Γραμμής παρά μόνο να δοθεί  στους αδιάφθορους της Αστυνομίας.

(κ) Επέτρεψαν το απλήρωτο on call  και την έλλειψη λογισμικού εδώ και δεκαετίες για τις πληρωμές των υπερωριών των Αστυνομικών ούτως ώστε να πληρώνονται μετά από ένα χρόνο και να έχουν συνέπειες για τα επιδόματα τέκνου και μονογονιού. Αλλά είχαν και μείωση απολαβών για μια δεκαετία εξαιτίας αυτής της έλλειψης.

(λ) Έκαναν τους απλούς Αστυνομικούς να αγοράζουν από την τζέπη τους ρούχα, παπούτσια και εξοπλισμό.

(μ) Παραχώρησαν τις κλίμακες το 2023 με λανθασμένη ερμηνεία της Νομοθεσίας, στερώντας από τις τζέπες των αστυνομικών χρήματα και δημιούργησαν  ανισότητες.

Όλα αυτά και άλλα πολλά αμέτρητα ολισθήματα είναι το κίνητρο για να αφήσουν τους απλούς αστυνομικούς στο λήθαργο της δικτατορίας του Συνδικαλισμού. Εν κατακλείδι, αναμέναμε ότι η συμπεριφορά του Αρχηγού Αστυνομίας απέναντι μας, θα ήταν διαφορετική. Στο ύψος των περιστάσεων, η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, στάθηκε, στέκει και θα σταθεί, χωρίς προσωπικά ή αλλότρια κίνητρα.

Είμαστε η Ασπίδα και η Φωνή των χιλιάδων Αστυνομικών που δεν είχαν εδώ και δεκαετίες. Αντικαθιστούμε άλλους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το πράξουν.

Αυτοί που πρέπει να ενημερωθούν για τα γεγονότα και τα δεδομένα θα το φροντίσουμε ως ΙΣΟΤΗΤΑ τις επόμενες ώρες.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend