Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν χθες τα δυο αδέλφια ο 42χρονος και 32χρονη αδελφή τους από την Ξυλοτύμβου που αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σε σχέση με τον φόνο του Νίκου Αγγελή, 35 ετών επίσης από την Ξυλοτύμβου.

Συγκεκριμένα ο 42χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, η δε 32χρονη αρνήθηκε την κατηγορία των γραπτών απειλών για φόνο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο 42χρονος είχε ζητήσει νομική αρωγή και του ορίστηκε δικηγόρος, ενώ οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν χρόνο για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους.

 

Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας φόνου του 35χρονου, ωστόσο επανασυνελήφθησαν, μετά τον θάνατο του στις 6 Σεπτεμβρίου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έπειτα από χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι στις 29 Αυγούστου.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

 

Αφίχθηκε χθες στο Λιμάνι Λάρνακας το μεγάλης χωρητικότητας επιβατικό κρουαζιερόπλοιο Norwegian ΝΟGem.

Το πλοίο αυτό μεταφέρει πάνω από 3000 κόσμο. Αρκετοί εκ των επιβατών και συγκεκριμένα 900 άτομα περίπου κατευθύνθηκαν με λεωφορεία σε εκδρομές στην Επαρχία Λάρνακας και οι υπόλοιποι 2100 περίπου επισκέφτηκαν τις Φοινικούδες και το παραλιακό και Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Για την μετάβαση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Λάρνακας ανέλαβε το κόστος των λεωφορείων από και προς το Λιμάνι. Παράλληλα η ΕΤΑΠ Λάρνακας ανάλαβε το καλωσόρισμα των επισκεπτών και τη στελέχωση του σημείου πληροφοριών για την Λάρνακα.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Οίκηματος του Ιστορικού και λαογραφικού Αρχείου του Δήμου Αραδίππου, η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του ποιητή, συγγραφέα και εικαστικού  Ανδρέα Ευαγγελίδη, “Βάλτε μυαλό: ποιήματα της τοπολαλιάς”.

Παρόντες για να τιμήσουν το έργο του, μεταξύ άλλων, ο υιός του συγγραφέα και Δήμαρχος Αραδίππου  Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο δρ. Κώστας Κατσώνης.

Ο ποιητής καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης αλληλεπιδρούσε μαζί του, συν επαρμένο από τον μεστό του λόγο. Στο τέλος της παρουσίασης ο ποιητής υπέγραψε βιβλία του.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε  επίσης ότι την αίθουσα κοσμούσαν μία μεγάλη συλλογή από πίνακες του ποιητή, οι οποίοι εκτίθεντο προς πώληση. Τα καθαρά έσοδα των πωλήσεων του θα δοθούν σε άπορες οικογένειες της Αραδίππου.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend