Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΠ: Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους
ΠΕΠ: Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

ΠΕΠ: Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

 

 

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων καταδικάζει για ακόμη μία φορά, τις αποσχιστικές ενέργειες της κατοχικής δύναμης και την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Η θλιβερή επέτειος της 15ης Νοεμβρίου 1983 αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος, κατά παράβαση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και κάθε αρχής διεθνούς δικαίου, τονίζουν και μας υποδεικνύουν περίτρανα πως έχουμε ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε με κάθε μέσο αλλά και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ύπαρξη των επόμενων γενεών του ελληνισμού στο πολύπαθο νησί μας.

Παρόλη την καθολική και επαναλαμβανόμενη καταδίκη από την διεθνή κοινότητα της παράνομης ενέργειας της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αλλά και ενεργειών που στρέφονται ενάντια ακόμα και προς τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της UNFICYP, η Τουρκία συνεχίζει και αυξάνει τις επιθετικές της δράσεις χωρίς να λαμβάνει κανένα υπόψη. Τα όσα βιώνουμε με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου αλλά και τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Πύλα αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός αιμοσταγούς κατακτητή που στόχο έχει την ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου.

 

Θύμα αυτής της επεκτατικής πολιτικής, είναι και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, τους οποίους προτρέπουμε ξανά να εξεύρουν τους μηχανισμούς και να ασκήσουν τις δικές τους πιέσεις προς επίλυση του αδιεξόδου που παρατηρείται και την επανέναρξη μιας νέας διαδικασίας συνομιλιών για εξεύρεση λύσης.

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων δηλώνει ότι θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αγώνα για απαλλαγή από την Τουρκική κατοχή και τη διασφάλιση του δικαιώματος της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας. Τα όποια παρεμβαλλόμενα εμπόδια και προβλήματα και το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει διαρρεύσει, δεν πρόκειται να λυγίσουν τον προσφυγικό κόσμο και τον Κυπριακό λαό στο σύνολο του από του να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση.

Send this to a friend