Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανησυχίες ΕΒΕΛ για τα έργα της Γ΄ φάσης του δρόμου Δεκέλειας που θα επηρεάσουν τα ξενοδοχεία Ορόκλινης – Πύλας
Ανησυχίες ΕΒΕΛ για τα έργα της Γ΄ φάσης του δρόμου Δεκέλειας που θα επηρεάσουν τα ξενοδοχεία Ορόκλινης – Πύλας

Ανησυχίες ΕΒΕΛ για τα έργα της Γ΄ φάσης του δρόμου Δεκέλειας που θα επηρεάσουν τα ξενοδοχεία Ορόκλινης – Πύλας


ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δυναμική πορεία ανάκαμψης βρίσκεται η πόλη κι επαρχία της Λάρνακας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Σταύρο Σταύρου.

Μιλώντας και την ετήσια γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ, ο κ. Σταύρου, αφού αναφέρθηκε αρχικά στις παγκόσμιες δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας των πολέμων στην Ουκρανία και την Γάζα, σημείωσε ότι η Λάρνακα προχωρεί μπροστά, λέγοντας ότι ο καιρός που οι ομιλίες των γενικών συνελεύσεων του επιμελητηρίου περιλάμβαναν μονάχα πλάνα, σχέδια κι ευχολόγια έχει παρέλθει.


Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας έκανε λόγο, για ουσιαστική πρόοδο και ανάπτυξη με απτά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως τα έργα που έχουν τροχιοδρομηθεί θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίες, ενώ θα αναβαθμίσουν ποιοτικά την πόλη και θα βελτιώσουν την εικόνα της.

Ο Σταύρος Σταύρου μίλησε ειδικά για τα τρία μεγάλα έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, τα οποία είναι η απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου, η κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, ένα έργο που περιμένει με αγωνία όλη η Λάρνακα, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ ανέφερε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε το επιμελητήριο από την διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Holdings και τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, οι οικονομικές και παγκόσμιες εξελίξεις έχουν επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του, ωστόσο για τον επενδυτή το έργο αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση και ο στόχος είναι επιτεύξιμος.

Επηρεασμός ξενοδοχείων

———————————–

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρνακας έκανε αναφορά και στην κατασκευή της Γ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης. Ένα πολυαναμενόμενο, εδώ και δεκαετίες, οδικό έργο, το οποίο θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο και την εικόνα της τουριστικής περιοχής.

Ο κ.Σταύρου είπε ότι το ΕΒΕΛ παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία των εργασιών, σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο ξενοδόχων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τον εργολάβο του έργου. «Έχουμε μεγάλη έγνοια για τα χρονοδιαγράμματα τα οποία δυστυχώς εμπίπτουν στην τουριστική περίοδο και θεωρείται δεδομένο πως θα επηρεάσουν σε τεράστιο βαθμό τη λειτουργία των ξενοδοχείων της περιοχής Ορόκλινης και Πύλας.

Στόχος μας είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να προχωρήσουν με τέτοιο τρόπο και με λύσεις, οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στις ξενοδοχειακές μονάδες», συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Σταύρου είπε ότι τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας, επισημαίνοντας ότι το ξενοδοχειακό́ χαρτοφυλάκιο της πόλης και επαρχίας αυξάνεται και αναβαθμίζεται, ενώ επιτυγχάνεται και η απαραίτητη ποικιλομορφία.

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία, οι υπό ανέγερση και προγραμματιζόμενες αναπτύξεις για την επόμενη τριετία ξεπερνούν τις 3000 κλίνες, αρκετές από τις οποίες θα φέρουν το brand γνωστών διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών.

Καταλήγοντας, σχολίασε και το οξύ πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε πολλούς κλάδους, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου. Κάλεσε, δε, την Κυβέρνηση και το ΚΕΒΕ να εξετάσουν άμεσα το θέμα εισδοχής υπαλλήλων από τρίτες χώρες.

 

 

Send this to a friend