Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει ένα από τα δύο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της Λάρνακας.

Ο Δήμος της πόλης μας ανακοίνωσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για εξεύρεση αναδόχου – εργολάβου για το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής και δρόμων στη γύρω περιοχή»

Το έργο αφορά στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος όμβριων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, καθώς και τον εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

 

Το έργο αποτελεί συνέχεια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ  – Φάση Β’», ο διαγωνισμός για το οποίο θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα. Το έργο αναμένεται ν’ αρχίσει αρχές του 2024, θα έχει διάρκεια 18 μηνών και το κόστος του θα ανέλθει στα € 3.1 εκ. + ΦΠΑ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027»  με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο, παρουσίασε ο Διευθυντής του Λιμανιού Λάρνακας Πάρης Δημητρίου, σε συνέδριο που διοργάνωσε το υφυπουργείο τουρισμού.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται στον αναδυόμενο κλάδο της κρουαζιέρας και της αβεβαιότητας που προκαλεί η κρίση με τον πόλεμο στο Ισραήλ,  ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στο συνέδριο του υφυπουργείου τουρισμού, συμμετείχαν ξεναγοί, τουριστικοί πράκτορες και αρμόδιοι του κλάδου της κρουαζιέρας.

Ο Πάρης Δημητρίου ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως αφετηρία και σταθμός μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και τις διευκολύνσεις τις οποίες μπορούν να απολαύσουν  με την άφιξη τους οι τουρίστες, όπως και τις εκδρομές και άλλες εμπειρίες που μπορούν να έχουν στην πόλη και την ορεινή Λάρνακας, με τη συνεργασία όλων των φορέων.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφερόμενες υπηρεσίες του λιμανιού, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και υπογράμμισε ότι, “H προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και καινοτόμων ιδεών είναι από τους κυριότερους στόχους μας, ως διαχειριστής του λιμανιού της Λάρνακας”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νέο τερματικό σταθμό του Λιμανιού, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027. Ο νέος τερματικός σταθμός, θα συνδέεται με τον παραλιακό δρόμο, που θα οδηγεί στις Φοινικούδες, για τη ευκολία των επιβατών που θα επισκέπτονται την Λάρνακα.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός, θα ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνολογία και καινοτόμες υποδομές, για υποδοχή υπερσύγχρονων κρουαζιερόπλοιων, καθώς επίσης την βελτιστοποίηση των λειτουργιών, για την ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.

 

 

Send this to a friend