Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση για το «κούρεμα»
Η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση για το «κούρεμα»

Η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση για το «κούρεμα»

 

 

Σε έφεση της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που δικαίωσε καταθέτη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με τις απώλειες που υπέστη από το κούρεμα καταθέσεων το 2013, προχωρά η Νομική Υπηρεσία, θεωρώντας ότι η απόφαση «αποκλίνει από όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας θα καταχωρίσει έφεση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023, όπως καταθέτης λάβει αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστη εξαιτίας της απομείωσης των καταθέσεων («κούρεμα») στην Λαϊκή Τράπεζα το 2013, δυνάμει του περί «Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013».

Η απόφαση εκδόθηκε κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

«Η δικαστική απόφαση είναι η πρώτη που δικαιώνει ενάγοντα σε παρόμοιας φύσεως υπόθεση και αποκλίνει από όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, όπου παρόμοιες απαιτήσεις απορρίφθηκαν», αναφέρει η Νομική Υπηρεσία.

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, αφού μελέτησε την Απόφαση του Δικαστηρίου, καταλήγει η ανακοίνωση, έκρινε ότι αυτή πρέπει να εφεσιβληθεί και ήδη ομάδα λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας προετοιμάζει τη σύνταξη της έφεσης.

Send this to a friend