Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο παρουσίασε ο Διευθυντής του Λιμανιού
Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο παρουσίασε ο Διευθυντής του Λιμανιού

Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο παρουσίασε ο Διευθυντής του Λιμανιού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο, παρουσίασε ο διευθυντής του λιμανιού, Πάρης Δημητρίου, σε συνέδριο που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Λεμεσό με θέμα ««Navigate through the Cruise Industry».

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται στον αναδυόμενο κλάδο της κρουαζιέρας, αλλά και στην αβεβαιότητα που προκαλεί η κρίση εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις που προκαλούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Στον χαιρετισμό του, ο Πάρης Δημητρίου ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως αφετηρία και σταθμός μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, τις διευκολύνσεις που μπορούν ν’ απολαύσουν οι ξένοι επισκέπτες με την άφιξη τους στο λιμάνι της πόλης, καθώς και τις εκδρομικές και άλλες εμπειρίες, τις οποίες μπορούν να έχουν στην πόλη και την ορεινή επαρχία της Λάρνακας.

Περαιτέρω, ο διευθυντής του λιμανιού Λάρνακας αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφερόμενες υπηρεσίες του λιμένα, υπογραμμίζοντας ότι κυριότερος στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και καινοτόμων ιδεών. «Μπορεί ο τουρισμός κρουαζιέρας να ξεκινά και να τελειώνει στα λιμάνια, ωστόσο αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι και η εμπειρία που αποκτά ο επισκέπτης στο μεσοδιάστημα.

Αυτό είναι που πρέπει να εξερευνήσουμε, με τη συνένωση δυνάμεων, έτσι ώστε να στηρίξουμε την τουριστική βιομηχανία της κρουαζιέρας και να λειτουργήσουμε προληπτικά στις προκλήσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου ανακοίνωσε ότι ο νέος τερματικός σταθμός του λιμανιού Λάρνακας, έργο που περιλαμβάνεται στην Α’ φάση των εργασιών ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, αναμένεται να είναι έτοιμος το 2027 και θα συνδέεται με τον παραλιακό δρόμο, που θα οδηγεί στις Φοινικούδες, για εύκολη πρόσβαση των επιβατών, που θα φθάνουν στη Λάρνακα.

Ανέφερε, ακόμα, ότι ο καινούργιος τερματικός θα έχει σύγχρονο σχεδιασμό, που θα ενσωματώνει την εξελιγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υποδομές για την καλύτερη δυνατή αποβίβαση κι επιβίβαση επιβατών κρουαζιερόπλοιων. Στο συνέδριο του Υφυπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ξεναγοί, τουριστικοί πράκτορες και αρμόδιοι φορείς του κλάδου της κρουαζιέρας.

 

 

Συνεργασία με PASCAL

——————————— 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Kition Ocean Real Estates και ο εκπαιδευτικός οργανισμός PASCAL Education (Cyprus) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο θα δίδεται προτεραιότητα, για φοίτηση στο Pascal στα παιδιά (ηλικίας 4-18 ετών) όσων αποφασίσουν να κατοικήσουν στα συγκροτήματα, που προγραμματίζεται να ανεγερθούν μελλοντικά στη μαρίνα Λάρνακας.

Ο ιδρυτής της Kition Ocean Real Estates Πάνος Αλεξάνδρου είπε ότι η συνεργασία αυτή δίνει την δυνατότητα στους πελάτες των μελλοντικών ακινήτων της μαρίνας να εξασφαλίσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους, ενώ για τα συγκροτήματα που θ’ ανεγερθούν ανέφερε ότι θα προσφέρουν διαμονή σε μοντέρνες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής, προδιαγραφών και λειτουργικότητας σε μια εξαιρετικά προνομιακή τοποθεσία.

 

Send this to a friend