Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κατεβάζουν το φεγγάρι στη Λάρνακα – Μια μοναδική εμπειρία στην πλατεία Ζουχουρί
Κατεβάζουν το φεγγάρι στη Λάρνακα – Μια μοναδική εμπειρία στην πλατεία Ζουχουρί

Κατεβάζουν το φεγγάρι στη Λάρνακα – Μια μοναδική εμπειρία στην πλατεία Ζουχουρί

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό έργο τέχνης, θα παρουσιάσει η Μπιενάλε Λάρνακας, από 13 έως 19 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ζουχουρί.

Σε μια εκδήλωση που εκτιμάται ότι θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, το «φεγγάρι», θα κατέβει στην κεντρική πλατεία της πόλης, αναβαθμίζοντας και «φωτίζοντας» περισσότερο τις φετινές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Μπιενάλε.

 

Οι διοργανωτές της Μπιενάλε κατάφεραν να φέρουν στην Κύπρο το «Museum of the Moon», το διάσημο έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram, το οποίο έχει εκτεθεί σε σημεία αναφοράς σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Λάρνακα θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με αφορμή την έλευσή του.

Το έργο που θα παρουσιαστεί στο Ζουχουρί αποτελεί μια ακριβή αποτύπωση της σελήνης. Όπως έγινε γνωστό, έχει διάμετρο επτά μέτρων και αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) προερχόμενες από το επιστημονικό κέντρο της ΝΑSA.

Σε κλίμακα περίπου 1 προς 500,000 κάθε εκατοστό της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει πέντε χιλιόμετρα της επιφάνειας της σελήνης.

Η αιωρούμενη γιγάντια σφαίρα, η οποία είναι γεμάτη από ήλιο και φωτίζεται στο εσωτερικό, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και θα τοποθετηθεί σε ύψος τριών μέτρων στο κέντρο της πλατείας Ζουχουρί την ερχόμενη Δευτέρα (13/11).

Η «σελήνη» θα συνοδεύεται από ηχητική μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένο συνθέτη Dan Jones. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καλλιτέχνης του έργου, Luke Jerram, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα του.

«Στις 13 Νοεμβρίου το φεγγάρι κατεβαίνει στην πλατεία Ζουχουρί, στη Λάρνακα», ανέφερε η διευθύντρια μάρκετινγκ της Μπιενάλε Λάρνακας Μαρία Παπαδοπούλου, προσθέτοντας πως το «Μουσείο Φεγγαρίου» θα εγκαινιάσει με την εκδήλωση αυτή την Εβδομάδα Διαστήματος και Τεχνολογίας της Μπιενάλε.

«Όποιος παρακολουθήσει αυτό το έργο τέχνης θ’ αντιληφθεί ότι είναι κάτι το μοναδικό. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα να το φέρουμε στην Κύπρο, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε λόγω των χορηγιών των εταιρειών της Λάρνακας AsusPlus Auditors and Tax Consultants, Edge Development Group και Scaffolding Solutions.

Το Museum of the Moon οργανώνεται από την δημιουργική πλατφόρμα  Once In a Blue Moon και την εταιρεία Wonderdots, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας», σημείωσε η κ.Παπαδοπούλου.

Οι εκδηλώσεις για την Μπιενάλε Λάρνακας θα ολοκληρωθούν στις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την τρίτη και πιο πετυχημένη σ’ ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα Μπιενάλε Λάρνακας, καθότι ήδη η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 25 χιλιάδες άτομα, ενώ μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 50 χιλιάδες.

 

Send this to a friend