Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Το Μουσείο Παραμυθιού ταξιδεύει…με μια κόκκινη κλωστή δεμένη! Για πρώτη φορά στα σχολεία της Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου!!!!
«Το Μουσείο Παραμυθιού ταξιδεύει…με μια κόκκινη κλωστή δεμένη! Για πρώτη φορά στα σχολεία της Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου!!!!

«Το Μουσείο Παραμυθιού ταξιδεύει…με μια κόκκινη κλωστή δεμένη! Για πρώτη φορά στα σχολεία της Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου!!!!

 

 

Αγαπημένοι μας φίλοι με πολύ χαρά ανακοινώνουμε ότι «Το Μουσείο Παραμυθιού ταξιδεύει…με μια κόκκινη κλωστή δεμένη», μεταφέροντας το μαγικό κόσμο του χώρου του Μουσείου και των παραμυθιών σε σχολικές αίθουσες της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές των επαρχιών αυτών, να αποκτήσουν την εμπειρία του Μουσείου και να βιώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται.

 

 

 

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα – βαλίτσα αποτελεί τροποποίηση της εκδοχής που προσφέρεται στο Μουσείο Παραμυθιού για επισκέψεις σχολείων και άλλων, οργανωμένων εκπαιδευτικών ομάδων, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να συμβαδίζει, με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Δρ Νάντια Τομασίδου και τροποποιήθηκε για να μπορεί να ταξιδεύει σε σχολεία άλλων επαρχιών.

 

Υπό την καθοδήγηση έμπειρου θεατροπαιδαγωγού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, θα λύσουν γρίφους, θα μαζέψουν στοιχεία και θα τα χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Τα παραμύθια θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από θεατρικά παιχνίδια, υπόδυση ρόλων και και δραματοποιημένη αφήγηση.

Το περιεχόμενο του προγράμματος, δηλαδή τα παραμύθια με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά, καθώς και οι βιωματικές/θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται, διαφοροποιούνται ανάλογα με το ηλιακό τους επίπεδο.

 

 

Στόχοι του προγράμματος
1. Τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις, από την Κύπρο, την Ελλάδα, και όλο τον κόσμο, και να ανακαλύψουν τις πανανθρώπινες αξίες που διέπουν καθολικά και οικουμενικά τα παραμύθια.

2. Γνωρίζοντας τους ήρωες των παραμυθιών, να ενδυναμώσουν την αυτογνωσία και αυτοπεποίθησή τους.

3. Να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να ενισχύσουν την αναστοχαστική διαδικασία σε θέματα συμπεριφορών (σε συνάρτηση με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού).

4. Να ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας (σε συνάρτηση με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού).

5. Να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων 4 χρονών και άνω, και σε μαθητές δημοτικών σχολείων, και στους εκπαιδευτικούς.
Γλώσσα προγράμματος: Ελληνικά

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 97780871.

Send this to a friend