Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γονείς στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γονείς στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γονείς στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Θέματα ασφάλειας των μαθητών και πρόληψης από βανδαλισμούς και κλοπές στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, εγείρει ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου σ’ επιστολή, ημερομηνίας 30 Οκτωβρίου, που απέστειλε προς την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην τοποθέτηση ικανοποιητικής περίφραξης περιμετρικά του σχολικού χώρου.

Στην επιστολή προς την κ. Μιχαηλίδου, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Μαρία Κουτσού, σημειώνεται πως με μια κατάλληλη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κτήριο του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας μπορεί να διασφαλιστεί, παράλληλα με την αισθητική του κτηρίου και η ασφάλεια των μαθητών.

 

Όπως τονίζει ο σύνδεσμος γονέων, υπάρχει μεγάλη τροχαία κίνηση στο δρόμο της πρόσοψης του λυκείου, στην λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, κάτι που καθιστά επικίνδυνη την έξοδο των μαθητών προς τον δρόμο αυτό.

Επίσης, από την πλευρά του δρόμου παρά το παλιό νοσοκομείο, στην οδό Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, η περίφραξη του σχολείου είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα εύκολα να εισέρχονται εξωσχολικοί, αλλά και οι μαθητές του λυκείου να εξέρχονται και να εκτίθενται σε κίνδυνο.

Ο σύνδεσμος γονέων σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα της μη ικανοποιητικής περίφραξης, η επιτήρηση του σχολικού χώρου καθίσταται δύσκολη.

 

Αίθουσα πολλαπλής χρήσης

—————————————    

Στην επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, ο Σύνδεσμος Γονέων του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας επισημαίνει και το διαχρονικό αίτημα του σχολείου για δημιουργία αίθουσας πολλαπλής χρήσης. «Είναι ανεπίτρεπτο, ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Κύπρου, με 112 χρόνια ιστορίας, να μην διαθέτει αίθουσα πολλαπλής χρήσης και το χειρότερο, να μην υπάρχει καν ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για υλοποίηση του έργου αυτού παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων εδώ και πολλά χρόνια», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Ο σύνδεσμος γονέων κάλεσε την Αθηνά Μιχαηλίδου όπως επισκεφθεί το συντομότερο το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας για επιτόπου εξέταση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Οι γονείς αναμένουν ότι η επίσκεψη της υπουργού θα διευθετηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Σε δια

φορετική περίπτωση, όπως σημειώνουν, επιφυλάσσουν το δικαίωμα λήψης δυναμικών μέτρων για κατοχύρωση της ασφάλειας των μαθητών.

Να σημειωθεί, ότι για το ίδιο πρόβλημα ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης υπέβαλε ερώτημα στην Υπουργό Παιδείας, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το γεγονός ότι ενώ στα περισσότερα σχολεία της Κύπρου έχει υλοποιηθεί η τοποθέτηση ψηλών κάγκελων και θυρών περιμετρικά των σχολείων, στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί το έργο περίφραξης.

 

Send this to a friend