Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στόχος διάρρηξης από άγνωστο που φορούσε κουκούλα και γάντια, έγινε χθες τα ξημερώματα το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών. Ο δράστης απέσπασε μερικά κέρματα από το ταμείο και δημιούργησε ακαταστασία, αφού πέταξε στο πάτωμα φακέλους και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.

Η διάρρηξη στο Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών έγινε γύρω στις 4.30 το πρωί. Ο δράστης, ο οποίος παραβίασε παράθυρο και πέτυχε είσοδο εντός του κτηρίου.

Όπως φανερώνουν οι κινήσεις του που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο άγνωστος άνδρας έδειχνε απεγνωσμένος. Εξήλθε του δημοτικού μεγάρου από το σημείο απ’ όπου πέτυχε είσοδο. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παραδόθηκε στην Αστυνομία για επεξεργασία με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη και να συλληφθεί. Πιστεύεται πως επρόκειτο για χρήστη ναρκωτικών που έψαχνε χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του.

 

Ο δήμαρχος κ. Μάριος Αρμένης μας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όταν μπήκαμε μέσα Ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο τα γραφεία μας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών βρίσκεται στο στόχαστρο διαρρηκτών. Το μέρος επισκέφθηκαν μέλη της Αστυνομίας, που προέβησαν σε δακτυλοσκοπικές και άλλες εξετάσεις.

Εξάλλου, πριν από μερικές μέρες οι παράνομοι «κτύπησαν» και στο παλιό κοιμητήριο Λιβαδιών, κλέβοντας μπρούτζινα χερούλια από τάφους… Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία συνέλαβε δυο πρόσωπα. Πιστεύεται ότι οι δράστες σκόπευαν να πωλήσουν τα αντικείμενα αυτά για να εξασφαλίσουν χρήματα.

Η έξαρση της παραβατικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Λιβαδιών, με άτομα να κλέβουν οτιδήποτε προβληματίζει έντονα τις τοπικές αρχές και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος μας είπε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των διαρρήξεων, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή ζητά αύξηση της αστυνόμευσης με πιο πυκνές περιπολίες. Παράλληλα, ο Δήμος Λιβαδιών έχει ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει  επίσημα όπως αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής.

 

Η Λάρνακα 2030, ο οργανισμός που τρέχει την υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2030, εγκαινιάζει το Λarnakarts, μια δυναμική πλατφόρμα καταγραφής και ενεργοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης.

Η πλατφόρμα θα διαθέτει δύο βασικά μέρη, ένα στατικό όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τους φορείς του πολιτισμού της πόλης και ένα δυναμικό κομμάτι που θα παραθέτει όλη την πληροφορία που αφορά τις τρέχουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η δημιουργία του Λarnakarts προϋποθέτει τη χαρτογράφηση όλου του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης -των καλλιτεχνών, των φορέων και των χώρων πολιτισμού- ώστε να καλυφθεί το σύνολο της υπάρχουσας δράσης. Για να γίνει αυτό εφικτό η Λάρνακα 2030 απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους καλλιτέχνες και τις πολιτιστικές οντότητες της Λάρνακας.

Προσκαλούνται, όλες και όλοι να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα προκειμένου να ενταχθούν στο Λarnakarts. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, δημιουργούς κι επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου, όπως μουσικούς, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, ηχολήπτες, διακοσμητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και πολιτιστικούς διαχειριστές.

Παράλληλα, απευθύνεται και σε διάφορους φορείς, όπως είναι μουσεία, φεστιβάλ, ιδρύματα που επικεντρώνονται σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, ανεξάρτητες εταιρείες, σχολές και ωδεία καθώς και σε χώρους, όπως θέατρα, γκαλερί, μουσικές σκηνές, αρχαιολογικούς χώρους και αποθήκες.

Τέλος, η πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνεται και σε διοργανώσεις που γίνονται σε τακτική βάση, όπως φεστιβάλ, γιορτές και Biennale κ.α.

 

Send this to a friend