Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στις 15 Νοεμβρίου απαντούν τα δύο αδέλφια στις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία του Νίκου Αγγελή στη Ξυλοτύμβου
Στις 15 Νοεμβρίου απαντούν τα δύο αδέλφια στις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία του Νίκου Αγγελή στη Ξυλοτύμβου

Στις 15 Νοεμβρίου απαντούν τα δύο αδέλφια στις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία του Νίκου Αγγελή στη Ξυλοτύμβου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πήρε αναβολή η απάντηση του 42χρονου, από την Ξυλοτύμπου, στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 34χρονου ομοχώριού του Νίκου Αγγελή, που διαπράχθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, προκειμένου ν’ απαντήσει ο 42χρονος στην κατηγορία που αντιμετωπίζει, εάν δηλαδή παραδέχεται ενοχή ή όχι.

 

 

Ο ίδιος, όμως, ζήτησε νομική αρωγή και διόρισε ως δικηγόρο υπεράσπισης τον Κυριάκο Πραστίτη, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο, προκειμένου να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και να συμβουλέψει τον πελάτη του για την απάντηση που θα δώσει. Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου και όρισε την υπόθεση στις 15 Νοεμβρίου για απάντηση.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται ν’ απαντήσει στην κατηγορία των γραπτών απειλών για φόνο και η 32χρονη αδελφή και συγκατηγορούμενη του 42χρονου στην ίδια υπόθεση.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ο 42χρονος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση, ενώ η αδελφή του είναι ελεύθερη με όρους και χρηματική εγγύηση. Συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης εμφανίζεται ο Χριστόφορος Δημητρίου.

Τα γεγονότα

——————

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 29 περασμένου Αυγούστου ο 42χρονος μετέβη στο σπίτι του Αγγελή, για να ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με θέμα που αφορούσε παρενόχληση της αδελφής του. Σε κάποια στιγμή τα πνεύματα άναψαν και ο κατηγορούμενος φέρεται να κτύπησε το θύμα, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Αργότερα εντοπίστηκε από συγγενικά του πρόσωπα μέσα σε λίμνη αίματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου απεβίωσε μετά από μία εβδομάδα.

Σε κατάθεσή του στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου ο 42χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι κτύπησε τον Αγγελή, ισχυριζόμενος ότι ο κρίσιμος τραυματισμός του θύματος στο κεφάλι προήλθε από την πτώση του στο πάτωμα.

Η Αστυνομία αρχικά φόρεσε χειροπέδες στην 32χρονη και ακολούθως στον αδελφό της. Θυμίζουμε, ότι αρχικά εναντίον των δύο αδελφών εξεταζόταν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Ωστόσο, στην πορεία των ανακρίσεων προέκυψε αλλαγή δεδομένων και τελικά ο 42χρονος βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ η αδελφή του αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία των γραπτών απειλών για φόνο.

Send this to a friend