Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προσμονή για το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου, Αγ. Νάπας, Δερύνειας
Προσμονή για το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου, Αγ. Νάπας, Δερύνειας

Προσμονή για το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου, Αγ. Νάπας, Δερύνειας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πώς και πώς περιμένουν την δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας οι τρεις επηρεαζόμενες τοπικές αρχές.

Η πρόσφατη δημοσίευση της περιβαλλοντικής μελέτης για το εν λόγω τοπικό σχέδιο, θεωρείται θετικό βήμα, καθότι μέσω της μελέτης αυτής ενημερώνεται το κοινό για τις λευκές ζώνες.

 

Έπειτα, λοιπόν, από την δημοσίευση της περιβαλλοντικής μελέτης, στους τρεις υπό αναφορά δήμους υπάρχει αισιοδοξία ότι η δημοσίευση του τοπικού σχεδίου θα γίνει πραγματικότητα έως τις αρχές του 2024.

Ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας εκκρεμεί εδώ και περίπου μια εξαετία, συμπληρώνοντας ότι στον ακριτικό δήμο το υφιστάμενο τοπικό σχέδιο ισχύει με πρόνοιες… του 2003.

Η ανάγκη για δημοσίευση του τοπικού σχεδίου τονίστηκε και στην επιστολή που απέστειλε πριν από μερικές μέρες ο Δήμαρχος Δερύνειας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για επίλυση σοβαρών προβλημάτων – αιτημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

«Το γεγονός ότι εξακολουθεί να καθυστερεί η δημοσίευση του τοπικού σχεδίου, στερεί από τις τρεις επηρεαζόμενες τοπικές αρχές οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές αναπτύξεις.

Η δημοσίευση της περιβαλλοντικής μελέτης είναι μια καλή αρχή, αλλά περιμένουμε την δημοσίευση και του τοπικού σχεδίου, κάτι που αρχικά αναμενόταν να γίνει το τρέχον έτος, ωστόσο διαφαίνεται ότι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις θα δημοσιευτεί αρχές του επόμενου χρόνου», ανέφερε ο Άντρος Καραγιάννης.

Επιστολή στον ΥΠΕΣ

—————————-    

Εκτός από την επιστολή που στάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προς τον ΠτΔ, μέσω της οποίας ζητούνταν διευκρινήσεις και λεπτομέρειες από τον Ν. Χριστοδουλίδη, αναφορικά με έργα υποδομής που εξαγγέλθηκαν κατά την πανεπαρχιακή συγκέντρωση για την ανάπτυξη της ελεύθερης Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Δερύνειας ετοιμάζει επιστολή και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, στην οποία θα γίνονται εισηγήσεις για βελτίωση του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης των Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών.

«Ως Δήμος Δερύνειας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην οικιστική ανάπτυξη, διότι μετά την επιτυχία του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης των Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, περιμένουμε την δημοσίευση του νέου τοπικού σχεδίου το συντομότερο δυνατό, ώστε να προετοιμαστούν ανάλογα οι τοπικές αρχές, οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και δικαιούχοι.

Η υπόσχεση που έχουμε από τον Υπουργό Εσωτερικών, είναι ότι το εν λόγω σχέδιο θ’ αναβαθμιστεί, γι’ αυτό και αποστέλλουμε την επιστολή προς τον κ. Ιωάννου με συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση του σχεδίου.

Το ενδιαφέρον για οικιστικές αναπτύξεις στην περιοχή της Δερύνειας παραμένει πολύ μεγάλο και τούτο φαίνεται από τον αριθμό των αιτήσεων που υποβάλλονται για εξασφάλιση πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών», συμπλήρωσε ο κ.Καραγιάννης.

Send this to a friend