Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη Λάρνακα το πολυτελές Rhapsody Of The Seas
Στη Λάρνακα το πολυτελές Rhapsody Of The Seas

Στη Λάρνακα το πολυτελές Rhapsody Of The Seas

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άγκυρα στο λιμάνι της Λάρνακας, έριξε αυτές τις μέρες, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Royal Caribbean, Rhapsody Of The Seas, το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρες από και προς την Κύπρο.

Έπειτα από ειδική διευθέτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, της διοίκησης του λιμανιού και των αρχών της πόλης, η αποβίβαση των επιβατών και του πληρώματος, έγινε απευθείας στη μαρίνα της Λάρνακας, με ειδικά σκάφη της Rhapsody Of The Seas, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η άμεση αποβίβασή τους στο κέντρο της πόλης και στα παρακείμενα κέντρα αναψυχής.

 

 

Τα 600 μέλη του πληρώματος καθώς και οι επιβάτες, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη της Λάρνακας, εμπλουτίζοντας τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Marina αναφέρει ότι η παρουσία του Rhapsody of the Seas, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean, χωρητικότητας 2.416 επιβατών, αποτελεί πρόσθετη αξία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για προσέλκυση στη Λάρνακα μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και ποιοτικού τουρισμού κρουαζιέρας.

«Η τριήμερη παραμονή του υπό αναφορά κρουαζιερόπλοιου στη Λάρνακα παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα τοπικά αξιοθέατα, να επισκεφθούν μνημεία, παραδοσιακούς χώρους, τις παραλίες της πόλης και να εξυπηρετηθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις, τονώνοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Kition Ocean Marina, η οποία προσθέτει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πειραματική και από την επιτυχία της, θα κριθεί η μελλοντική χρήση της μαρίνας για άμεση αποβίβαση επιβατών κρουαζιερόπλοιων στην πόλη.

«Η μαρίνα Λάρνακας, χωρίς να αποτελεί κύρια είσοδο για κρουαζιερόπλοια, για μια ακόμα φορά καταφέρνει με σωστούς χειρισμούς να φιλοξενήσει το Rhapsody of the Seas, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια για αποβίβαση – επιβίβαση και να ανταγωνιστεί ισάξια λιμάνια και μαρίνες της ευρύτερης περιοχής», καταλήγει η διαχειρίστρια εταιρεία.

Norwegian Gem

———————-

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι Λάρνακας το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Gem, χωρητικότητας δυόμισι χιλιάδων επιβατών. Η έλευση του κρουαζιερόπλοιου αυτού επίσης εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού κρουαζιέρας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ έχουν σταματήσει τα δρομολόγια Χάιφα – Λάρνακα – Χάιφα, που φέτος ξεκίνησαν από τις 30 περασμένου Ιουνίου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχει πρόθεση τόσο από πλευράς διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού, όσο και από πλευράς εταιρείας στην οποία ανήκουν τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν από το Ισραήλ, για συνέχιση των δρομολογίων και κατά το 2024, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην γειτονική χώρα.

 

 

 

 

 

Send this to a friend