Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

H πόλη και η επαρχία Λάρνακας τίμησαν και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Στη Λάρνακα oι εορτασμοί ξεκίνησαν με γενική κωδωνοκρουσία των εκκλησιών της πόλης και εωθινό από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα ενώ στις 7 το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην πλατείας του αγάλματος της ελευθερίας.

Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της ελευθερίας, ενώ ακολούθησε αμέσως μετά η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Υφυπουργός Καινοτομίας, βουλευτές, πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας.

 

 

Τραγική η κατάληξη σε σχέση με τον δύτη που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου Ζηνοβία. Ο 66χρονος δύτης εντοπίστηκε νεκρός από δύτες στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Στις έρευνες για εντοπισμό του δύτη συνέδραμαν μέλη του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία. Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης, ομάδες δυτών του Συστήματος Έρευνας Διάσωσης και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Στις έρευνες συνέδραμαν επίσης δύτες του στρατού και ελικόπτερο της αστυνομίας.  Μέχρι την περάτωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης απαγορευόταν η προσέγγιση και η κατάδυση στο ναυάγιο «ΖΗΝΟΒΙΑ», χωρίς την εξασφάλιση προηγούμενης άδειας από το ΚΣΕΔ. Το ναυάγιο Ζηνοβία χαρακτηρίζεται ως ο «Τιτανικός της Μεσογείου». Βυθίστηκε στις 7 Ιουνίου του 1980 στο πρώτο του ταξίδι. Στα 43 χρόνια που πέρασαν από τότε στο ναυάγιο Ζηνοβία καταγράφηκαν συνολικά 7 πνιγμοί.

 

Τέσσερα ασθενοφόρα καταστράφηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στον χώρο του παλιού Νοσοκομείο Λάρνακας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία είχε ενημερωθεί άμεσα.

Τα οχήματα δεν ήταν σε χρήση, ήταν σταθμευμένα και δεν υπήρξε κανένας τραυματίας. Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που θα υποδείξουν τα αίτια  της πυρκαγιάς.

 

 

Send this to a friend