Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόδρομος Αλαμπρίτης: “Η δυσοσμία από την κοπριά επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών δυσχερώς”
Πρόδρομος Αλαμπρίτης: “Η δυσοσμία από την κοπριά επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών δυσχερώς”

Πρόδρομος Αλαμπρίτης: “Η δυσοσμία από την κοπριά επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών δυσχερώς”

 

 

Έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας εκ μέρους όλων των Βουλευτών της Λάρνακας για επίλυση του προβλήματος της έντονης δυσοσμίας που παρουσιάζεται στην επαρχία, έκανε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

Όπως ανάφερε ο κ. Αλαμπρίτης “Για ακόμη μια χρονιά η δυσοσμία από την απόρριψη κοπριών έφτασε στο κέντρο της Λάρνακας. Τόσο η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών επηρεάζεται δυσχερώς. Είχαμε καταγγελίες τόσο από δημότες όσο και από επιχειρηματίες αλλά και από τουρίστες για την κατάσταση που επικρατούσε στη Λάρνακα τις προηγούμενες μέρες.

 

 

Είναι η τρίτη φορά που συζητούμε το ίδιο θέμα και πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις. Πρέπει να δοθεί όπως ζήτησε και ο Δήμαρχος της Αραδίππου στις τοπικές αρχές η εξουσία για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Αναμένουμε από τον Υπουργό Γεωργίας να καταθέσει το νομοσχέδιο που συζητήσαμε σήμερα στην επιτροπή για να δοθεί εξουσία στους δήμους αλλά και να καθοριστεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για την διαχείριση και απόρριψη της κοπριάς.

 

Έγιναν κάποια βήματα από την προηγούμενη συνεδρία τον περασμένο χρόνο, όπως ο ορισμός επιθεωρητών από κάποιους δήμους για έλεγχο. Κάποιοι δυστυχώς δεν έδωσαν ονόματα για επιθεωρητές. Πρέπει να συνεργαστούν οι τοπικές αρχές, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, αλλά να αυξηθούν οι έλεγχοι τόσο από το Τμήμα Περιβάλλοντος όσο και από τις τοπικές αρχές.

Μερικά από τα μέτρα που συζητήθηκαν είναι όπως συνεχιστεί ο έλεγχος από τους αρμόδιους λειτουργούς στα χωράφια και στα κτηνοτροφικά υποστατικά, να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία με όρους που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας των κτηνοτροφικών αποβλήτων, άμεση ενσωμάτωση των αποβλήτων στο έδαφος, να καθοριστεί χρονική περίοδος εντός του μηνός Οκτωβρίου κατά την οποία θα γίνεται η τοποθέτηση της κοπριάς στα χωράφια και να ενημερώνονται έγκαιρα οι τοπικές αρχές από τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς για την τοποθέτηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων”.

Send this to a friend