Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Δύτης που είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «Ζηνοβία» που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή Λάρνακας, αγνοείται από χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση εντοπισμού του από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου «γύρω στις δέκα το πρωί χθες έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «ΖΗΝΟΒΙΑ» στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας». Το Κέντρο «ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας στη σκηνή σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ.)

Ελικόπτερο της Αστυνομίας διενήργησε έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και πολλά ιδιωτικά σκάφη με ερασιτέχνες δύτες για να συνδράμουν στις προσπάθειες ανεύρεσης του.

 

Οι έρευνες διακόπηκαν αργά το απόγευμα, και θα επαναρχίσουν σήμερα.

 

Την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε στη Λάρνακα η ΥΚΑΝ, η οποία σε συνεργασία με την Europol συνεχίζει τις εξετάσεις της προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την τεράστια αυτή ποσότητα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση κατασχέθηκε περίπου μισός τόνος συνθετικών ναρκωτικών, τα οποία στάλθηκαν από το εξωτερικό, πιθανότατα από την Ινδία, και όπως προκύπτει επρόκειτο να γίνουν εκ νέου εξαγωγή σε άλλη χώρα. Δεν υπάρχει μαρτυρία ότι θα διατίθονταν στην εγχώρια αγορά.

Με τον εντοπισμό της συγκεκριμένης ποσότητας, οι Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας πιστεύουν ότι επέφεραν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στους εμπόρους του αργού θανάτου. Ο εντοπισμός των 500 κιλών συνθετικών ναρκωτικών έγινε κατορθωτός έπειτα από στενή συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την Τετάρτη, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη εταιρείας στη Λάρνακα, όπου βρέθηκαν 50 χάρτινα βαρέλια, τα οποία περιείχαν κρυσταλλική ουσία, βάρους περίπου 500 κιλών.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για συνθετικά ναρκωτικά, τα οποία αρχικά κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τελωνείου παραδόθηκαν στην ΥΚΑΝ για περαιτέρω εξετάσεις. Πρόκειται για την ουσία μεθεδρόνη, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών.

Να σημειωθεί, ότι παρόμοια ουσία (μεθεδρόνη), βάρους περίπου 100 κιλών, είχε εντοπιστεί και το 2014 στα Λειβάδια Λάρνακας. Η ποσότητα διαπιστώθηκε ότι είχε σταλεί αεροπορικώς από την Ινδία. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων 34χρονος, από τα Λειβάδια.

 

Σοβαρά τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, δύο οχήματα συγκρούστηκαν με μοτοσικλέτα. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Τμήματος Τροχαίας, αλλά και ασθενοφόρο.

Ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ΤΑΕΠ Λάρνακας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το τροχαίο ατύχημα διερευνώνται από τις Αρχές.

 

Φιλανθρωπική εκδήλωση εις μνήμη του αδικοχαμένου λοχία Πέτρου Ελευθερίου ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος στην προσπάθεια του να βοηθήσει πεζό στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας, διοργανώνουν ο κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Βατραχανθρώπων.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 9:00 το πρωί στην Αραδίππου και θα περιλαμβάνει τουρνουά paintball. Σκοπός είναι να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια του Πέτρου Ελευθερίου.

 

Με κάθε λαμπρότητα η Λάρνακα θα γιορτάσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα Ο Δήμος Λάρνακας και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, θα πραγματοποιήσουν Πάνδημο Εορτασμό για την Εθνική Επετείου σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο στη Λάρνακα.

Αύριο Σάββατο στις 10.00 το πρωί η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου τελεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαζάρου Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Στις 11.45 θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων η καθιερωμένη παρέλαση. Τον Πανηγυρικό της παρέλασης θα δεχθεί ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend