Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οριστική απάντηση Τμήματος Περιβάλλοντος σε δύο εβδομάδες για πεζόδρομο Περβολιών
Οριστική απάντηση Τμήματος Περιβάλλοντος σε δύο εβδομάδες για πεζόδρομο Περβολιών

Οριστική απάντηση Τμήματος Περιβάλλοντος σε δύο εβδομάδες για πεζόδρομο Περβολιών

 

 

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να δοθεί επίσημη απάντηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος για την προώθηση της β’ φάσης του έργου του παραθαλάσσιου πεζόδρομου στα Περβόλια Λάρνακας, όπως αναφέρθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την λειτουργό του Τμήματος Πολεοδομίας, Ειρήνη Γιαννακού, εφόσον οριστικοποιηθεί η θέση του Τμήματος Περιβάλλοντος, προχωρά άμεσα και η υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει μπει σε αναμονή από το 2018.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Γιαννακού ενώπιον της Επιτροπής, το 2018 παραδόθηκε η α’ φάση του έργου ανάπλασης του παραθαλάσσιου πεζοδρόμου και ακολούθησε προκαταρτικός σχεδιασμός του πεζόδρομου από την Πολεοδομία, ο οποίος δόθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος για έλεγχο. Το Τμήμα Περιβάλλοντος είχε συστήσει να μετακινηθεί ο πεζόδρομος, γιατί είναι κοντά στο σημείο εκτόνωσης του κύματος, αναφέροντας ότι αντίστοιχος πεζόδρομος στην Ορόκλινη είχε επηρεάσει τη μορφολογία της παραλίας.

 

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις για να χαραχθεί ο πεζόδρομος σε ασφαλή θέση και κατατέθηκε πρόσθετη περιβαλλοντική μελέτη στο Τμήμα Περιβάλλοντος τον Δεκέμβρη του 2022, κατόπιν αλλαγής και της νομοθεσίας. Η κ. Γιαννακού ξεκαθάρισε ότι καθώς υπάρχει εγκεκριμένο και το σύνολο του ποσού για την υλοποίηση του έργου, το οποίο ανέρχεται συνολικά περίπου στα 2 εκ. ευρώ, εφόσον δοθεί οριστική απάντηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος, θα αρχίσουν εργασίες.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, Κώστας Τίγγης, ανέφερε ότι χαρακτηριστικά κατά την συνεδρίαση ότι η καθυστέρηση της β’ φάσης του έργου, «κρατά όμηρο και την α’ φάση», καθώς παραμένουν σημεία ημιτελή, γιατί δεν έχουν παραχωρηθεί τα τεμάχια που επηρεάζονται από το έργο.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης είπε ότι σε τέτοιες συζητήσεις, όπου διαπιστώνονται καθυστερήσεις κατασκευής έργων «επιβεβαιώνονται οι διαχρονικές παθογένειες του κυπριακού κράτους» και ότι με τέτοιες καθυστερήσεις, σε έργα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, υπονομεύεται η ανάπτυξη των κοινοτήτων.

«Σήμερα τουλάχιστον αυτό που εξασφαλίστηκε είναι ότι θα υπάρξει άμεσα η απάντηση του Τμήματος Περιβάλλοντος για την έναρξή μου για τον σχεδιασμό της δεύτερης φάσης και αναμένουμε από την Πολεοδομία έναν οδικό χάρτη για το πώς προχωρούμε, διότι στο τέλος της ημέρας, αν δεν έχεις γραπτώς χρονοδιάγραμμα με το τι γίνεται και πότε, μπαίνουν στις ελληνικές καλένδες πολλά έργα και αυτό είναι άσχημο για την εικόνα που εκπέμπει η κρατική μηχανή προς τα έξω», κατέληξε.

Send this to a friend