Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εντοπίστηκαν 500 κιλά ναρκωτικών μέσα σε βαρέλια σε αποθήκη στη Λάρνακα (φώτο)
Εντοπίστηκαν 500 κιλά ναρκωτικών μέσα σε βαρέλια σε αποθήκη στη Λάρνακα  (φώτο)

Εντοπίστηκαν 500 κιλά ναρκωτικών μέσα σε βαρέλια σε αποθήκη στη Λάρνακα (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών, που έχει κατασχεθεί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, ανακάλυψε στη Λάρνακα η ΥΚΑΝ, η οποία σε συνεργασία με την Europol, συνεχίζει τις εξετάσεις της προκειμένου, να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την τεράστια αυτή ποσότητα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση κατασχέθηκε περίπου μισός τόνος συνθετικών ναρκωτικών, τα οποία στάλθηκαν από το εξωτερικό, πιθανότατα από την Ινδία, και όπως προκύπτει επρόκειτο να γίνουν εκ νέου εξαγωγή σε άλλη χώρα. Δεν υπάρχει μαρτυρία ότι θα διατίθονταν στην εγχώρια αγορά.

 

Με τον εντοπισμό της συγκεκριμένης ποσότητας, οι Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας πιστεύουν ότι επέφεραν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στους εμπόρους του αργού θανάτου. Ο εντοπισμός των 500 κιλών συνθετικών ναρκωτικών έγινε κατορθωτός έπειτα από στενή συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών στα πλαίσια των ενεργειών που διεξάγει η ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές, για εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών που εισάγονται στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω αεροδρομίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη εταιρείας στη Λάρνακα.

Εντός της αποθήκης βρέθηκαν 50 χάρτινα βαρέλια, τα οποία ανοίχτηκαν και διαπιστώθηκε ότι περιείχαν κρυσταλλική ουσία, βάρους περίπου 500 κιλών. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως πρόκειται για συνθετικά ναρκωτικά, τα οποία αρχικά κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τελωνείου και την Πέμπτη (26/10) παραδόθηκαν στην ΥΚΑΝ για περαιτέρω εξετάσεις.

Πρόκειται για την ουσία μεθεδρόνη, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών. Να σημειωθεί, ότι παρόμοια ουσία (μεθεδρόνη), βάρους περίπου 100 κιλών, είχε εντοπιστεί και το 2014 στα Λειβάδια Λάρνακας.

Η ποσότητα διαπιστώθηκε ότι είχε σταλεί αεροπορικώς από την Ινδία. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων 34χρονος, από τα Λειβάδια.

 

 

Send this to a friend