Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καταπέλτης ήταν η χθεσινή απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας σε βάρος του 32χρονου Παύλου Λοιζιά, από την Ορμήδεια, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα φόνου 42χρονου, από την Ορόκλινη, που συνέβη τις πρωινές ώρες της 4ης Δεκεμβρίου 2022.

«Αδιαφορώντας πλήρως για την ανθρώπινη ζωή, πυροβολούσε αδιακρίτως μέχρι ν’ αδειάσει το όπλο, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο και το 6χρονο αγοράκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του υποψήφιου θύματος», τόνισε στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο.

Ο Λοιζιάς παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, συνωμοσία για φόνο και μεταφορά, κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Η παραδοχή του θεωρήθηκε σοβαρός μετριαστικός παράγοντας από το δικαστήριο. Κατά την επίδικη μέρα, ο 42χρονος, εναντίον του οποίου υπήρχε συμβόλαιο θανάτου, σκόπευε να πάει κυνήγι μαζί με κάποιον άλλο φίλο του, ο οποίος είχε μαζί του και το ανήλικο αγοράκι του.

Το παιδάκι κάθισε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Λίγο πριν αναχωρήσουν, ένας από τους κυνηγετικούς τους σκύλους διέφυγε από το αυτοκίνητο και… για καλή του τύχη ο πατέρας του 6χρονου βγήκε έξω από το διπλοκάμπινο για να τον φέρει πίσω, γλιτώνοντας από τα πυρά. Τότε ήταν που ο Λοιζιάς πάτησε την σκανδάλη, πυροβολώντας εναντίον του 42χρονου, ο οποίος είναι κουμπάρος με πρόσωπο που έχει απασχολήσει τις αρχές ασφαλείας με πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Από τα πυρά που δέχθηκαν, τόσο ο 42χρονος, όσο και το 6χρονο παιδάκι τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο. Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 16 χρόνων, το Κακουργιοδικείο σημείωσε την μεγάλη συχνότητα με την οποία τον τελευταίο καιρό διαπράττονται τέτοιου είδους αδικήματα, τα οποία, όπως ανέφερε, δημιουργούν σοβαρή κοινωνική και ηθική απαξία, εξού και θα πρέπει να επιβάλλονται αποτρεπτικές ποινές.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο υπογράμμισε, επίσης, ότι είχε προηγηθεί προσχεδιασμός του φόνου του 42χρονου δύο μέρες πριν από την διάπραξη του εγκλήματος, με επίσκεψη του κατηγορουμένου στην σκηνή μαζί με το πρόσωπο που ο ίδιος ο 32χρονος κατονόμασε ως ιθύνων νους του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35χρόνων, από την Σωτήρα Αμμοχώστου, ο οποίος έκτοτε καταζητείται, αλλά από τις 6 περασμένου Δεκεμβρίου δηλώθηκε από συγγενικά του πρόσωπα ως ελλείπων πρόσωπο. Τα ίχνη του χάθηκαν στις Βρυσούλες, όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της αδελφής του, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει την ημέρα της εξαφάνισής του. Κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν το αυτοκίνητο. Έπειτα από τόσους μήνες, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Καμπούρης να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ως μετριαστικούς παράγοντες το λευκό ποινικό μητρώο του Λοιζιά, παρόλο που πριν από την σύλληψή του για την απόπειρα φόνου εκκρεμούσε εναντίον του στο δικαστήριο υπόθεση καλλιέργειας φυτών κάνναβης. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη ο εθισμός του στα ναρκωτικά, παρόλο που, όπως παρατήρησαν οι δικαστές, αυτός ο εθισμός δεν τον εμπόδισε να έχει πλήρη αντίληψη για το τι έπραττε το συγκεκριμένο πρωινό.

Ο καταδικασθέντας είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, γεγονός που, όπως ανέφεραν οι δικαστές του Κακουργιοδικείου, θα έπρεπε να τον αποτρέψει από την παρανομία και το έγκλημα.

 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του 55χρονου καρδιολόγου, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά την περίοδο της πανδημίας εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του, οι οποίοι προσβλήθηκαν από κορωνοιό κι εν τέλει απεβίωσαν. Μ’ ενδιάμεση απόφασή του, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ανακοίνωσε πως, όπως είναι διατυπωμένη η νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ’ ακοής μαρτυρίας από πρόσωπα που έχουν αποβιώσει.

Ουσιαστικά, η εν λόγω ενδιάμεση απόφαση σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της δίκης που είναι σ’ εξέλιξη, δεν θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις γιατρών και άλλων προσώπων, στους οποίους οι δυο αποβιώσαντες, ηλικίας 41 και 43 χρόνων, φέρονται να είχαν εκμυστηρευτεί πως συνωμότησαν με τον κατηγορούμενο προκειμένου να τους εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για σκοπούς SafePass. Αυτό διαφάνηκε και κατά τη σημερινή κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς (Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου) Αμαλίας Χατζηγιάννη.

Έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, Τάσου Μυλωνά, το οποίο στηρίχθηκε στην υπό αναφορά ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου, οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν υπόψη τους τα σημεία στην κατάθεση της κ.Χατζηγιάννη που αναδένονται στα όσα της εκμυστηρεύτηκε ένας από τους αποβιώσαντες πριν την διασωλήνωσή του. Αντεξετάζοντας την μάρτυρα, ο κ. Μυλωνά επιχείρησε ν’ αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19, υποβάλλοντας της πως ναι μεν προσφέρουν προστασία, αλλά όχι εκείνη που η ίδια περιγράφει στην κατάθεσή της. Ε

κφράζοντας την διαφωνία της, η κ. Χατζηγιάννη ανέφερε πως οι εμβολιασμοί έσωσαν ζωές και ότι εάν δεν εμβολιάζονταν τόσοι άνθρωποι ανά το παγκόσμιο η θνητότητα, λόγω κορωνοϊού, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Παραπέμποντας σε διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η μάρτυρας πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύτηκαν περίπου 3.000 άτομα, υποδεικνύοντας πως τα περισσότερα που απεβίωσαν δεν είχαν εμβολιαστεί…

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του 55χρονου γιατρού, ο οποίος αρνείται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια μέχρι να ξεκινήσει. Ο 55χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου του 2021 και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με 12 βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου κι εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου – Ιουλίου 2021, στη Λάρνακα. Ο γιατρός κατηγορείται ότι εξέδωσε πλαστά SafePass σε ασθενείς του και πως καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναγράφοντας ότι δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

 

 

Send this to a friend