Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Το τραγούδι «Freedom from Today» θα ταξιδέψει στο διάστημα με τη Hellas Sat
Το τραγούδι «Freedom from Today» θα ταξιδέψει στο διάστημα με τη Hellas Sat

Το τραγούδι «Freedom from Today» θα ταξιδέψει στο διάστημα με τη Hellas Sat

 

 

Με ένα μήνυμα ελευθερίας και ειρήνης, το τραγούδι «Freedom from Today» τριών νεαρών Κυπρίων, του Μάριου Θεοδώρου, της Tugce Beserler και του Αχιλλέα Θεοδώρου, θα ταξιδέψει στο διάστημα, με τη βοήθεια της Hellas Sat και του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, οι συντελεστές του τραγουδιού, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό το βίντεοκλιπ που συνοδεύει το τραγούδι τους, καθώς επίσης και να μοιραστούν τις εμπειρίες που αποκόμισαν μέσα από τη συνεργασία τους για την ετοιμασία του τραγουδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το βίντεοκλιπ του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Μάριου Θεοδώρου, γυρίστηκε στη Λευκωσία, συμβολικά σε χώρο που θυμίζει το νοσοκομείο Αθαλάσσας που βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της Τουρκικής Εισβολής, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 33 πρόσωπα, ανάμεσά τους και Τουρκοκύπριοι.

 

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ανέφερε πως ένα από τα συνθήματα τον Μάιο του 2003 όταν άρχιζε το διαστημικό ταξίδι, ήταν η γεφύρωση πολιτισμών στο διάστημα (Βridging Cultures in Space). Κύριος στόχος της Hellas Sat, δήλωσε, είναι η χρήση του διαστήματος και των δορυφόρων για την προαγωγή της ειρήνης και της διασυνοριακής αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από τη συνεργασία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μετάξύ των ανθρώπων.

Ο κ. Πρωτοπαπάς, αναφέρθηκε στην χορηγία της Hellas Sat στην πρόταση του Μάριου Θεοδώρου για να σταλεί ένα τραγούδι στο διάστημα, δεδομένου ότι το τραγούδι αφορούσε ένα μήνυμα ειρήνης και αλλαγής, σε συνεργασία με μια Τουρκοκύπρια νεαρή καλλιτέχνιδα.

Εκ μέρους της Hellas Sat, o κ. Πρωτοπαπάς, δεσμεύτηκε ότι βιντεοκλίπ του τραγουδιού μαζί με μια φωτογραφία των  παρευρισκομένων στην πρώτη δημόσια παρουσίαση του τραγουδιού, θα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στον επόμενο δορυφόρο, τον HELLAS SAT 5, που προγραμματίζεται να εκτοξευτεί τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να υπάρχει για πάντα στο διάστημα.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η Hellas Sat έχει ήδη απευθυνθεί στη ΝASA και στην Κινέζική Διαστημική Υπηρεσία, προκειμένου το τραγούδι να σταλεί ως μήνυμα ειρήνης και στους αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στον Κινέζικό Διαστημικό Σταθμό αντίστοιχα.

Send this to a friend