Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συσσώρευση αμερικανικών όπλων στις Βρετανικές Βάσεις με προορισμό το Ισραήλ
Συσσώρευση αμερικανικών όπλων στις Βρετανικές Βάσεις με προορισμό το Ισραήλ

Συσσώρευση αμερικανικών όπλων στις Βρετανικές Βάσεις με προορισμό το Ισραήλ

 

 

Tις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ μετέφεραν εξοπλισμό και οπλισμό στις Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις της  Κύπρου: περίπου είκοσι αεροσκάφη βαρέως φορτίου προσγειώθηκαν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με προμήθειες από τις στρατηγικές αποθήκες των ΗΠΑ  και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει η ισραηλνή Haaretz επικαλούμενη πηγές ανοικτής πρόσβασης (Open Source Intelligence).

 

Όπως σημειώνεται, νοτιοδυτικά της Κύπρου, η ομάδα επίθεσης του αεροπλανοφόρου Gerald Ford συνεχίζει να επιχειρεί, βοηθώντας το Ισραήλ και προσπαθώντας να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να μπει στη μάχη. Μαζί με την ομάδα βρίσκονται περίπου 80 επιθετικά αεροσκάφη, ηλεκτρονικός πόλεμος και πληροφορίες, καθώς και ορισμένα πλοία οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk.

Εικόνα Sentinel-2 του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford στην Ανατολική. περίπου 140 χλμ δυτικά της Κύπρου(23 Οκτωβρίου 2022)

 

 

Πέρα από τις αμερικανικές μεταφορές,  υπάρχουν και τα αεροσκάφη Hercules της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που σύμφωνα με ανοικτές πηγές πραγματοποίησαν πολλές πτήσεις σε διάφορους προορισμούς της Ευρώπης. Τα tweet του Υπουργείου Άμυνας και του IDF αποκάλυψαν, για παράδειγμα, τη μεταφορά νεοσυλλέκτων της Order-8 και προστατευτικού εξοπλισμού από την Αθήνα.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend