Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέες δράσεις στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας
Νέες δράσεις στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Νέες δράσεις στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

 

 

Νέες δράσεις στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ανακοινώθηκαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου για την επίσημη έναρξη των δράσεων την υπό αναφορά εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκε η δημιουργία του πρώτου Πάρκου του Μαραθωνίου, στην περιοχή Πιαλέ Πασιά, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι η προσπάθεια του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος να ενισχύσει το αστικό πράσινο, που αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, βρήκε ευήκοα ώτα στη διοίκηση του Μαραθωνίου και έτσι το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Δήμος Λάρνακας και οργανωτική επιτροπή Μαραθωνίου ένωσαν δυνάμεις και προχωρούν κατά το επόμενο διάστημα στη δημιουργία του πρώτου διαδραστικού Πάρκου Μαραθωνίου στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η Επίτροπος εξήγησε ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό πάρκο που θα είναι ανοικτό σε όλες και όλους, με πολλαπλά οφέλη, όπως η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, του αστικού πρασίνου, του μικροκλίματος της περιοχής και πρωτίστως της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

Πρόσθεσε ότι θα είναι ένα πάρκο που θα επιτρέπει σε όλους τους δρομείς που θα εμπλακούν να παρακολουθούν την ανάπτυξη της φύσης και των θετικών επιδράσεων της ανθρώπινης δημιουργίας σε μια όμορφη περιοχή της Λάρνακας, πλησίον της Πιαλέ Πασά.

Η Επίτροπος ανέφερε επίσης ότι ο υπό αναφορά διεθνής Μαραθώνιος προάγει τη βιωσιμότητα και τη φιλοπεριβαλλοντική διάσταση μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλα και δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου πράσινου Μαραθωνίου της Κύπρου.

Εκτιμώ πως αξίζει να τονιστεί πως η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται και προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), όπως είναι ο 11ος που αφορά τις βιώσιμες πόλεις, ο 13ος που αφορά τη δράση για το κλίμα και φυσικά ο 17ος που αναφέρεται στη συνεργασία για την επίτευξη των στόχων, συμπλήρωσε η Επίτροπος.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέδειξε το δρομικό πνεύμα της Λάρνακας, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο του μαραθωνίου και το μεγαλείο της διοργάνωσης που δημιούργησε πολλαπλά οφέλη για την πόλη.

Προστίθεται ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κωνσταντίνος Ντάλτας, αναφέρθηκε στην επιστροφή, μετά από δύο χρόνια, της αυθεντικής  φλόγας του μαραθωνίου, την οποία θα υποδεχτεί η διοργάνωση σε μία ειδική τελετή με διαδρομή που ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Λάρνακα.

Αναφέρεται περαιτέρω ότι ακόμη πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης είναι και ο σχεδιασμός του συλλεκτικού μεταλλίου, από τον καλλιτέχνη Θεόδωρο Κακουλλή, ο οποίος φιλοτέχνησε το έργο του συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ορόσημα της πόλης, όπως ο Ναός του Αγίου Λαζάρου, το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Υδραγωγείο Καμάρων και η παραλία των Φοινικούδων.

Στη διάσκεψη Τύπου παρουσιάστηκε και το νέο application της διοργάνωσης. Στο δρομικό γεγονός, στο οποίο λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 11000 αθλητές από 85 χώρες, συμμετέχει ο 32χρονος αθλητής Alex Roca Campillo, που έγραψε ιστορία διανύοντας 42 χμλ. με 76% σωματική αναπηρία.

Ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  θα έχει σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5χλμ. αγώνα δρόμου και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1χλμ. για τους ενήλικες και το McDonald’s™ Kids Race 1χλμ. για παιδιά.

Send this to a friend