Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επίθεση από ανήλικους δέχθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου πρόσωπο ισραηλινής καταγωγής στο κέντρο της Λάρνακας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 49χρονος κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν με ακόμη δύο πρόσωπα στην οδό Ερμού, αναρτώντας αφίσες απαχθέντων ισραηλινών παιδιών” από τη Χαμάς δέχθηκε επίθεση από τέσσερα πρόσωπα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και ανάκριση ανηλίκου, ενώ αναζητεί ακόμη τρία πρόσωπα. Συγκεκριμένα τα τέσσερα άτομα τους πλησίασαν εκ των οποίων ο ένας έσπρωξε τον Ισραηλινό και ο δεύτερος του έκλεψε την τσάντα με τις αφίσες”.

Από τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκε ο ένας. Πρόκειται για ανήλικο 16 ετών ο οποίος ανακρίθηκε. Τα μέλη της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και τα άλλα τρία πρόσωπα.

 

Μέχρι τις αρχές ερχόμενου Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη η μελέτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σε σχέση με τη δημιουργία και λειτουργία στη Λάρνακα της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου μας δήλωσε ότι η ενημέρωση που έχει είναι πως η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι έτοιμη σε περίπου ενάμιση μήνα, οπόταν στη συνέχεια θα κατατεθεί ενώπιον των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας για έγκριση.

«Στόχος μας είναι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2024 να είναι εγκριμένο το πλάνο που θα καταθέσει το ΤΕΠΑΚ, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, έτσι ώστε να προωθηθούν το συντομότερο οι διαδικασίες έναρξης αυτού του πολύ σημαντικού έργου για την πόλη μας», ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λάρνακας.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ είπε ότι βρίσκεται σε επαφή και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως σημείωσε, παραμένει προσηλωμένος στη δέσμευσή του για φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Αποστόλου συναντήθηκε και με τον πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτη Ζαφείρη, με τον οποίο συζήτησε τα επόμενα βήματα αναφορικά με την ίδρυση της υπό αναφορά σχολής, η οποία προγραμματίζεται ν’ ανεγερθεί στην περιοχή Μακένζι, πλησίον του παλιού αερολιμένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend