Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση στη Λάρνακα για το πρόγραμμα QUEST και πόντιση αμφορέων στο ναυάγιο “Ελπίδα”
Συνάντηση στη Λάρνακα για το πρόγραμμα QUEST και πόντιση αμφορέων στο ναυάγιο “Ελπίδα”

Συνάντηση στη Λάρνακα για το πρόγραμμα QUEST και πόντιση αμφορέων στο ναυάγιο “Ελπίδα”

ΓΡΑΦΕΙ  o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια σημαντική συνάντηση που αφορούσε το πρόγραμμα QUEST (Promoting Quality Internships in Sustainable Tourism & Heritage Management) φιλοξένησε πρόσφατα η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας.

Συμμετείχαν στελέχη από διάφορους τομείς στο πλαίσιο της ομάδας εστίασης, με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών και συμφωνητικών συνεργασίας που θα εφαρμοσθούν σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος του υπό αναφορά προγράμματος στην προώθηση της επαγγελματικής ανάπτυξης στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού και της φιλοξενίας καθώς και οι προκλήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου σε ότι αφορά τα θέματα εργοδότησης.

Οι παρευρισκόμενοι ανέδειξαν την ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του επιχειρηματικού κλάδου με στόχο την επίτευξη κοινών στόχων, όπως επίσης και την ανάγκη εφαρμογής νέων πολιτικών που θα κατοχυρώνουν τα επαγγέλματα στην βιομηχανία φιλοξενίας.

Υποβλήθηκαν, επίσης, σημαντικές εισηγήσεις με στόχο την ενθάρρυνση νέων να εργοδοτηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρει ότι το καινοτόμο έργο QUEST αφορά τη δημιουργία ενός ευέλικτου προγράμματος μάθησης που στοχεύει στην αύξηση της εργοδότησης των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού και της διεύθυνσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για φοιτητές κι εκπαιδευτές τεχνικής εκπαίδευσης καθώς κι εκπαιδευτές πρακτικής εξάσκησης που θα τους υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μάθησης κι εργασιακής εμπειρίας. Περιλαμβάνουν, ακόμα, τον καθορισμό μεθοδολογίας κανονισμών και συνεργασίας.

Επίσης, θα καταρτιστεί συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ σχολών τεχνικής εκπαίδευσης και τουριστικών οργανισμών στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς κι ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο που θα συνοψίζει τη μεθοδολογία QUEST, το πρόγραμμα μάθησης, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα για την υποστήριξη περαιτέρω αξιοποίησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ του ξενοδοχειακού τομέα, ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ, προσωπάρχης ξενοδοχειακής μονάδας στη Λάρνακα και λέκτορες του ξενοδοχειακού κλάδου των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και UCLan στην Πύλα.

 

Πόντιση αμφορέων

—————————

Σε μια άλλη εξέλιξη, την Τετάρτη (25/10) η τοπική εταιρεία τουρισμού θα τοποθετήσει αμφορείς στο ναυάγιο «Ελπίδα», στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης, και παράλληλα θα παρουσιάσει γαστρονομικές δημιουργίες με λεοντόψαρα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πόντιση αμφορέων, επιδείξεις καθαρισμού και προετοιμασίας λεοντόψαρων καθώς και γευσιγνωσία εδεσμάτων με λεοντόψαρα. Την ίδια μέρα, στο χώρο της μαρίνας Λάρνακας θα παρουσιάζονται κοσμήματα από λεοντόψαρα που δημιούργησαν οι εκπαιδευτές και μαθητές του κλάδου Σχεδιασμού και Κατασκευής Ενδυμάτων της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας.

Send this to a friend