Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκπαιδευτική συνάντηση και ξενάγηση στο «Καλαβασός-Τέντα» από Υπ. Παιδείας
Εκπαιδευτική συνάντηση και ξενάγηση στο «Καλαβασός-Τέντα» από Υπ. Παιδείας

Εκπαιδευτική συνάντηση και ξενάγηση στο «Καλαβασός-Τέντα» από Υπ. Παιδείας

Η Ομάδα Αναλυτικών Προγραμμάτων Ιστορίας του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε εκπαιδευτική συνάντηση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο «Καλαβασός-Τέντα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, επικεφαλής της όλης οργάνωσης ήταν η Δρ Αντωνία Λοΐζου, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων και οι Σύμβουλοι Φιλολογικών Μαθημάτων, Δρ Παναγιώτης Προϊκάκης, κα Άντρη Χαραλάμπους Ζένιου και Δρ Παναγιώτης Τοφής, ενώ την ξενάγηση ανέλαβε η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ευθυμία Άλφα.

Οπως αναφέρεται, η όλη δράση τελέστηκε υπό την έγκριση του Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Δρα Κυπριανού Δ. Λούη. Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν πέραν των 80 εκπαιδευτικών, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κατά πολύ τις 100, γεγονός που οδήγησε την ΟΑΠ Ιστορίας, λόγω των περιορισμών και των ιδιαιτεροτήτων του αρχαιολογικού χώρου, να οργανώσει δύο ομάδες ξενάγησης χωρίς ωστόσο και πάλι να μπορέσει να ικανοποιήσει όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς, σημειώνει το Υπουργείο.

 

 

“Η μαζική και ελπιδοφόρος παρουσία των εκπαιδευτικών φανερώνει την αγάπη τους για ανάλογες δράσεις που ενισχύουν το γνωσιολογικό τους υπόβαθρο και στηρίζουν τη διεπαφή τους με τον εκάστοτε αρχαιολογικό χώρο, συμβάλλοντας θετικά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου μέσα στην τάξη, το οποίο υπηρετούν με όλες τους τις δυνάμεις” καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.

Send this to a friend