Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημερώνει το κοινό ότι στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης Δοκίμων Πυροσβεστών, σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, κατά τις 10:00 π.μ., θα διεξαχθεί η άσκηση «Αντιμετώπιση πυρκαγιάς, σε δεξαμενή πετρελαίου» από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις εγκαταστάσεις PETROLINA (HOLDING) LTD, στο Βασιλικό.

Ως εκ τούτου επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή κατά την πιο πάνω ημερομηνία και ώρα και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

 

Ευθύνες στο Τμήμα Περιβάλλοντος επιρρίπτει ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης για την έντονη δυσοσμία που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας τις τελευταίες μέρες λόγω χρήσης κτηνοτροφικών αποβλήτων (κοπριάς) σε χωράφια για γεωργικούς σκοπούς.

 

Σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι το κράτος αγνοεί συγκεκριμένες εισηγήσεις που έχουν γίνει εδώ και τέσσερα χρόνια για ν’ αντιμετωπιστεί μια κατάσταση, η οποία, όπως αναφέρει, έχει κάνει κυριολεκτικά τον βίο αβίωτο για τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής Αραδίππου, Λάρνακας, Δρομολαξιάς και Κιτίου.

«Έχουμε συγκαλέσει πολυάριθμες συσκέψεις με τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες της περιοχής και οι συζητήσεις μας πάντα καταλήγουν στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος και στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Δεν θα σταματήσει η δυσοσμία, εάν το αρμόδιο υπουργείο και συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζητάμε να νομοθετηθούν οι λύσεις», επισήμανε ο κ.  Ευαγγελίδης.

Οι προτάσεις για τις οποίες αναφέρεται ο Δήμαρχος Αραδίππου αφορούν την ενσωμάτωση της κοπριάς απευθείας και όχι εντός 24ώρου καθώς και την αδειοδότηση των γεωργών για την πράξη. Προτείνεται, επίσης, όπως ο έλεγχος αυτών των ενεργειών να γίνεται από τις τοπικές αρχές.

«Ο έλεγχος απαιτεί σοβαρό συντονισμό, ο οποίος θα επιφέρει επιπλέον κόστος στους δήμους. Επιβάλλεται, όμως, να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Έχουμε προτείνει την δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών των γεωργών. Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις, αλλά χρειάζεται και ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινήσει τις διαδικασίες, ιδίως τώρα που η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προ των πυλών», κατέληξε ο Ε. Ευαγγελίδης.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του δήμου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δυσοσμία που προκαλείται τις τελευταίες μέρες.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, οι βουλευτές Λάρνακας, οι Δήμαρχοι Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού και Λιβαδιών, οι Διευθυντές του Τμήματος Περιβάλλοντος και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και υπηρεσιακοί λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

Οι τοπικές αρχές της Λάρνακας παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αφόρητη δυσοσμία των τελευταίων ημερών, σε μια εποχή που η πόλη τους φιλοξενεί σημαντικό αριθμό ξένων επισκεπτών.

 

 

 

 

 

Send this to a friend