Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άδεια αγοράς και ενοικίασης ακινήτων σε 280 αλλοδαπούς στα κατεχόμενα
Άδεια αγοράς και ενοικίασης ακινήτων σε 280 αλλοδαπούς στα κατεχόμενα

Άδεια αγοράς και ενοικίασης ακινήτων σε 280 αλλοδαπούς στα κατεχόμενα

 

 

Συνεχίζεται η αδειοδότηση εκμετάλλευσης ή αγοράς γης στα κατεχόμενα από αλλοδαπούς. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να δώσει άδεια σε 280 αλλοδαπούς υπηκόους για αγορά και ενοικίαση ακινήτων.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «εφημερίδα της κυβερνήσεως» αναφέρει ότι τα ονόματα και τα στοιχεία της ακίνητης ιδιοκτησίας που επιθυμούν να αγοράσουν οι αλλοδαποί αναφέρονται στον κατάλογο που επισυνάπτεται στην εισήγηση, με βάση τα όσα αναφέρονται σε αυτή.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κτηματομεσιτών Μερσίνας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Όλων των Κτηματικών Συμβούλων Τουρκίας, Μεχμέτ Σινάν Τζιάνπολατ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον «υπουργό οικονομικών», Οζντεμίρ Μπέροβα. Ο κ. Τζιάνπολατ είπε ότι βρίσκεται στα κατεχόμενα επικεφαλής αντιπροσωπείας 30 ατόμων και ότι θέλουν να κάνουν επενδύσεις στα κατεχόμενα.

 

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα στους φόρους που θα ληφθούν, χρειάζονται όμως και «νομική εγγύηση» στον τομέα των ακινήτων στα κατεχόμενα, όπως είπε.

Send this to a friend